|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dwa sedici w cenie jednego-UK |
Autor |
Wiadomość |
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-03-2012, 22:57 Dwa sedici w cenie jednego-UK
|
|
|
KLIK-ebay.co.uk
|
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 15-03-2012, 21:05
|
|
|
tylko kierownica po złej stronie |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
lordabarth
|
Wysłany: 15-03-2012, 21:45
|
|
|
Szczegółów sie czepiasz |
|
|
|
|
drozdalp
Wiek: 31 Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 32 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 17-03-2012, 02:47
|
|
|
Zawsze można zrobić przekładkę, tylko teraz pytanie czy to opłacalne ? |
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-03-2012, 21:23
|
|
|
drozdalp napisał/a: | teraz pytanie |
teraz odpowiedź: nie! |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-03-2012, 09:21
|
|
|
chyba, że bierzesz na dawce części. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-03-2012, 17:27
|
|
|
Panowie za taką cenę??? jestem w UKi coś na ten temat wiem.W niedzielę kupiliśmy Skodę Octavię 2.0 Petrolek za 400Funtów 2001 rok klima full elektryka łącznie z szyberdachem 2 pozycyjnym.Więc takie samochody w tych rocznikach to ludzie na złom oddają uwierzcie mi i nie che nikogo teraz urazić ja sam przecież mam w Polsce temperówkę z 1994roku i na nasze realia to normalne ale w U.K nikt takich samochodów nie chce kupować,samochód tu jest traktowany jako transport i nic innego.
Wiec tak musiał by gość je oddać na złom,a na złomie w zależności za Tipka jakieś 90-100F płacą więc dostał by max 200F,a myśli że coś więcej może uda się mu zarobić.A do tego pojemność silnika przeradza się na kwotę ubezpieczenia,a to nie jest tak jak na filmach angole jeżdżą tanimi samochodami żeby małe opłaty mieli i jak najniższym kosztem mogli się poruszać do i z pracy,od poniedziałku do piątki bo od piątku popołudnia przesiadują w knajpach i piją do niedzieli a w poniedziałki umierają na kacu w robocie jak by za te przepita kasę bryki kupowali to by nie musieli oszczędzać na samochodach:) ale z drugiej strony przynajmniej życia używają,pieniędzy majątku nie zabiorą do grobu tylko wspomnienia w chwili śmierci |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
lordabarth
|
Wysłany: 21-03-2012, 20:55
|
|
|
Raul, zgodzę się z tobą że Tipo i tempry w UK już dawno na złomie.Ale nie porównuj zwykłego Tipo do sedici.To jest tak samo jak np. zwykła Lancia Delta MK1 a Delta Integrale,Golf II a GTI,peugeout 205 a 205 GTI.Stają się klasykami i dlatego cena jest inna.A co do Skody to znajdz z małym przebiegiem TDI w tej cenie.Cena wskazuje tylko że dla angoli takie auta nie mają wartości.Jestem w UK już kilka lat i obserwuje rynek samochodów.Niestety wszystkie Golfy,Passaty,Audi ,Skody,Seaty-TDI są wykupowane przez polaków przekonanych o ich niezawodności i jakaś część z nich przybywa do Polski na przekładkę albo na części.Dla mnie lepiej.Mogę jeździć Alfą za małą kase.Bo wszyscy twierdza że awaryjne.
Wracając do Tipo 16V.Za kilka lub kilkanaście lat Za takie tipo bedzie trzeba zapłacić kupe forsy bo sie okaże że że na świecie jest tylko kilka sztuk. |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 21-03-2012, 21:44
|
|
|
Zgadzam się z Tobą w 100%, znaleźć jaki kolwiek samochód w UK z niskim przebiegiem graniczy z cudem niezależnie czy diesel czy benzyna no chyba że polak mu już licznik cofnął ale
lordabarth napisał/a: | Wracając do Tipo 16V.Za kilka lub kilkanaście lat Za takie tipo bedzie trzeba zapłacić kupe forsy bo sie okaże że że na świecie jest tylko kilka sztuk |
Jak kupisz przerobisz z angola na europejczyka to sam dobrze wiesz że to już nie będzie oryginał i będzie bez żadnej wartości,jedynie kupić i czekać aż osiągnie wiek a wtedy wartość zachowa bez zmiany stron,a i jako tzw"zabytek"będzie można go zarejestrować w każdym kraju niezależnie jaki kierunek obowiązuje w nim |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
lordabarth
|
Wysłany: 21-03-2012, 21:53
|
|
|
Nie chodziło mi o ten egzemplarz i z której strony ma kierownik.Chodziło o to że staje się klasykiem i cena bedzie rosła. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-03-2012, 09:39
|
|
|
Czas leci... A pamiętam jeszcze na jednym ze zlotów na śląsku jak Ego wpadł swoimi Sedici
Dzisiaj już trudno szukać kogoś kto takim wpadnie. Kupić takiego, wyremontować i wrzucić do garażu, a wyjeżdżać tylko od święta |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-03-2012, 10:26
|
|
|
miszko, jeszcze trochę a tak samo będziesz mówił o jakimkolwiek T/T |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 22-03-2012, 21:19
|
|
|
Jelcyn napisał/a: | miszko, jeszcze trochę a tak samo będziesz mówił o jakimkolwiek T/T |
I Święte słowa powiem Wam że W GB tu gdzie mieszkam w Yeovil jeździ jedna jedyna Temperówka Tipka ani jednego,juz powiedziałem pacjentowi że chce ja kupić,a on do mnie że to jest jego samochód do pracy i nie do sprzedania jak się zepsuje to na złom odda,a ja miał bym jedna temperówkę w PL i jedna w UK,ale chyba będę musiał czekać aż mu się zepsuje,albo bardziej go molestować hahaha |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 22-03-2012, 22:45
|
|
|
miszko napisał/a: | A pamiętam jeszcze na jednym ze zlotów na śląsku jak Ego wpadł swoimi Sedici |
kiedy to było?chyba bardzo dawno temu |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 23-03-2012, 14:41
|
|
|
No autek szkoda, sam bum kupił znowu Sedici chętnie
Oj jak fajnie się tym jezdziło |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|