|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie felgi do opon z Fiata Bravo? |
Autor |
Wiadomość |
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-02-2009, 20:58 Jakie felgi do opon z Fiata Bravo?
|
|
|
Witam!
Wiem, ze to nie to forum, ale może mi podpowiecie...dostałem od brata opony z Fiata Bravo i chce je założyć do swojego Tipo. Problem jest w tym że opony z Bravo mają 14' a w Tipo 13'. Jutro zamierzam wybrać się po felgi i teraz pytanie...jakie felgi mam kupić?
Przyznam się, że zupełnie się na tym nie znam.
Wiem, że opony mają 14cali, mam gdzieś nawet rozmiarówke, wydaje mi się że są to standardowe opony z Bravo. Wybieram się na giełde jutro i czy jak powiem że potrzebuje felgi 14' 4x98 do Fiata Bravo to będą pasować do tych opon? Czy w grę wchodzą jakieś inne parametry (szerokość opony? współczynnik ET czymkolwiek jest?)?
I jeszcze jedno pytanie...na co zwrócić uwagę przy kupowaniu używanych felg? |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-02-2009, 21:09
|
|
|
Et w t/t to chyba 45 albo 35 w każdym razie przy stalówkach 14" to nie będzie zbyt dużej różnicy ( felgi będą bardziej lub mniej schowane w nadkolu) szerokość to przeważnie 5 lub 5,5 cala, na co zwrócić uwagę?? Na rdze no i na to czy są proste |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|