|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tak ładnie żarło i zdechło...:( |
Autor |
Wiadomość |
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-12-2007, 17:19 Tak ładnie żarło i zdechło...:(
|
|
|
Ehhh, nie przypuszczałem, że i ja założę taki temat :/ No ale jak mus to mus.
Po robocie wsiadłem do auta, odpaliłem i sobie chodził. Ja w tym czasie zapiłąłem pas, włączyłem radio i dmuchawę. Wrzuciłem jedynkę, wyjechałem, wrzuciłem dwójkę, wciskam gaz a on bleeee....zgasł, ale tak powoli, nic nie szarpnęło. No i już dupa, próbowałem odpalić, ale bez skutku. Ściągnąłem go na parking i próbowałem pedałem gazu trochę podpompować, ale nic z tego. Rozrusznik kręci normalnie jak zwykle, ale brak momentu "zaskoku". Elektryka ok, żadna kontrolka (oprócz aku i oleju po przekręcaniu kluczyka) się nie świeci.
Paliwo jest, olej jest.
Miałem takie coś, że stracił moc (2 razy w ciągu ostatnich 2 tygodni), ale normalnie zapalał, tyle, że gasł przy wrzucaniu dwójki.
Natomiast jakieś 3 dni temu zagotował mi się płyn chłodniczy (i wygotował - temp. silnika 130`), ale uzupełniłem tego samego dnia i hulał aż miło...
Pomocy ! |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|