|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kłopot z benzynką |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 40 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 26-03-2007, 01:13 kłopot z benzynką
|
|
|
Witam mam problem auto gasnie mi na benie. Opis sytuacji akcji:
odpalam rano z benzynki odpala ładnie pięknie czekam aż załapię 50stopni jadę wszystk ok nagrzewa się i jest ok, i tak mogę jechać i jechać. Problem zaczyna się dopiero kiedy wyłaćże gorący rozgrzany silnik 90 stopni i spróbuje ponownie odpalić (dopiero jak postoji z 10-15minut jest kłopot po paru minutach odplam ok i jadę bez problemu dalej). Zostawiłem gorący silnik wyłaćzony na ok 10.15 minut- ok odpala chodzi jadę po 3 minutach tak jakby dławi się gaśnie daję mu gazu nie może wejść na obroty i gaśnie, odpalam znowu odpala i po chwili gaśnie. Ok czekam aż silnik ostygnie. Silnik ma tempr.70stopni a nawet mniej odpala bez problemu i już nie dusi się można jechać znowu do momentu aż go zgaszę gorącego na kilkanaście minut i mam znowu problem. Auto ma zainstalowaną instalkę LPG gaźnik, problem tkwi także w przełaćzeniu gorącego silnika z lpg na bene są problemy nie zawsze chce a jak się przełaczy to dusi się i gaśnie jak opisywałem wczesniej, a kiedy troszke ostygnie przełaczam bez problemu w czym może być problem???Jeśli ktoś może mi pomóc to będę bardzobardzo wdzięczny. Zgóry dziękuę za odpowiedz.
pozdrawiam
tempra92r 1.6 gaźnik LPG |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2007, 16:12
|
|
|
co do przełączania LPG/benzyna to często elektrozaworki i ich okablowanie, często też blokują się w nich ruchome iglice, mimo, że cewki ich elektromagnesów są OK; tagi elektrozaworek może się zawiesić i puści dopiero jak się zagrzeje ale i tak będzie się blokował;
inna z kolei sytuacja gdy tylko na benie jeździsz ale masz problem z zapalaniem przy nagrzaniu/zmianie temp - to często padający czujnik położenia wału (użyj szukaj na forum ,wieeele tematów); najprościej - jak jeździsz chwilowo tylko na benie a będą problemy - spróbuj zimną wodą sam czujnik polać i zobacz jaka reakcja; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|