Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat Tempra S.W. 1.8 - czy warto kupić?
Autor Wiadomość
Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 18-07-2005, 00:34   Fiat Tempra S.W. 1.8 - czy warto kupić?

Jak część z forumowiczów zdążyła zauważyć, od jakiegoś czasu szukam Temperówki do kupienia. Szczerze mówiąc poszukiwania trwają od prawie pół roku, a za pośrednictwem działu "Kupię" tego forum od jakichś 2 miesięcy. Właśnie nadażyła się okazja kupna sprowadzonego z Niemiec Fiata Tempry S.W. 1.8 ie SLX, dlatego chciałem prosić forumowiczów o poradę, czy opłaca się kupić takie autko - oto szczegóły:

- autko jest z grudnia 1994 roku
- pojemność silnika 1.8
- przebieg 137000km
- praktycznie full opcja (wersja SLX), tylko bez kilmatyzacji: ma PP kierowcy, ABS, elektryczne WSZYSTKIE szyby, elektryczne i podgrzewane lusterka, elektrycznie zamykany i uchylany szyberdach, cyfrową deskę rozdzielczą, automatyczne sterowanie nawiewem, fotele całkowicie z ancantery, sportowy spoiler przedni Abarth, felgi Borbet 14" w kolorze nadwozia, wspomaganie kierownicy, pirotechniczne napinacze pasów, relingi dachowe, odpinany hak, centralny zamek i jeszcze parę innych gadżetów
- stan ogólnie bardzo dobry - lakier praktycznie idealny, bez rys, rdzy itp., silnik chodzi równo, łądnie ciągnie na wszystkich biegach, wnetrze nieźle utrzymane
- jest kilka drobnych usterek: odklejona futrówka przy końcówce drzwi (2cm), zapchany zamek w klapie tylnej, pękniety delikatnie plastik we wnętrzu bagażnika,
- obecny właściciel wymienił na wiosnę oba wahacze z przodu, oba McPersony, sanki pod silnikiem i wydech (oglądałem - rzeczywiście nowe)
- facet chce za nią 6500PLN

Pytanie jest krótkie: Panowie, brać?
Doradźcie, proszę...
     Moneta

Y@nek 

Wysłany: 18-07-2005, 06:00   

Jeśli nie masz w tej chwili większej kasy na kupno lepszego auta , a chcesz koniecznie coś kupić to tak kup , rocznik dobry , wyposażenie równierz.
Jak trafisz dobrze to pojezdzisz długo , a jak nie to dział forum , mechanika i elektryka będzie twoim ulubionym działem:)

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 18-07-2005, 09:10   

Tą tempre chyba juz widziałem na oto moto nie wiem czy ta ale chyba ta 8)

Jesli to to co widziałem to cacuszko.Ona była jakby czerwona czy taki wrzos czerwonawy kolor, koła tez w kolor.Jeszcze z Marcinem 3 lukalismy jaka igła ,no i te koła!!

I to jest OFERTA ale nie jak co Gilus poleca mono za 7 kafli ! porownac tą tempre do mono!! i to 1,6:P

Y@nek 

Wysłany: 18-07-2005, 13:25   

GRAFIT napisał/a:
I to jest OFERTA ale nie jak co Gilus poleca mono za 7 kafli ! porownac tą tempre do mono!! i to 1,6:P

Robert ! mam wrażenie że ty piszesz posty aby tylko licznik bił , nie wniosłeś nic nowego do tematu , a wręcz odwrotnie , szukasz zaczepki.
Jeśli ktoś chce sprzedać auto za 7tyś. to jego sprawa , może trafi na chętnego , ty możesz mieć kaprys i swoją sprzedać za 3 tyś. bo może jest tylko tyle warta , ponoć tyle kasy władowałeś w tą Tempre a chcesz ją sprzedać ?

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 18-07-2005, 13:29   

Nie interesuje mnie zaden licznik :x :x:x:x tylko patrzac realnie nie ma szans!! na takie ceny smiac sie chce.Co do mojej tempry to owszem władowałem ale to moja sprawa, nikt mi nie zwroci ile mozna wołac za 93 rok? .Chodzi mi po głowie sprzedaz bo mam cos na oku!!
Jest wart na pewno wiecej niz 5-6 tys!!! a nie 3tys jak piszesz!! :x :x

Pozatym nigdy nie mowiłem ze chce 3 tys daj spokuj .Za 3 tys nie dam ,5tys jesli wogole!
W sam silnik włozyłem ok 2 tys zł !! wiec za 3 tys zapomnij ze sprzedam!

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 18-07-2005, 16:31   

Jesli to sprowadzona to oprocz 6500 musisz doliczyc ok. 1500 oplaty + drobne naprawy + gaz jesli nie chcesz zbankrutowac.
Wyjdzie grubo ponad 10 tys, wiec jak dla mnie nie jest to okazja tym bardziej, ze przy odsprzedazy bedziesz sie musial niezle napocic zeby w ogole ja sprzedac.
Ja osobiscie za sprowadzona bym tyle nie dal ale to moja opinia.

assistance   Moneta

Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 18-07-2005, 21:46   

Po pierwsze - dziękuję za opinie (czekam na jeszcze).

Po drugie - jeśli chodzi o cenę, to owszem, trzeba doliczyć opłaty, ale nie 1500PLN, tylko ok. 700PLN (karta pojazdu, tablice i dowód), cała reszta jest już opłacona. Co do gazu, to jasne, że założę, ale nie od razu, bo nie wyrobię z tym wszystkim na raz :?

Po trzecie - widzę wiele starszych aut w gorszym stanie za takie pieniądze, że głowa boli (8000-9000PLN). Chyba jednak wolę gaz sam zakładać, bo przynajmniej przypilnuję, żeby dobrze zrobili ;-)
     Moneta

Odpowiedz do tematu