|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
uszczelka PILNE |
Autor |
Wiadomość |
pawelgdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-04-2007, 10:00 uszczelka PILNE
|
|
|
Witam. Wlasnie startuje w 400 kilometrowa trase i zauwazylem ze puszczaja mi uszczelki przy pompie paliwa. I tu wazne pytanie. Czy mozna zastosowac teflonowa tasme uszczelniajaca stosowana w hydraulice ? Nie zaszkodzi jej paliwo?
Z gory dziekuje za odpowiedz. |
_________________ Tipo 1,4DGT benz.+gaz (wtrysk 1-punktowy) |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-04-2007, 18:54
|
|
|
Na zlot się wybierasz?:)
Co do taśmy, to mi nic nie wiadomo ani nigdy nic nie słyszałem. Kiedyś w UNO przy przewodach od paliwa sam troche na gwin dałem taśmy. Nie było jakiś problemów z tym.
Jednak nie wiem co dokładnie chcesz tam uszczelniać. Dobrze jest stosowac podkładki do takich rzeczy. Taśma może Ci się gdzieś dostać i w efekcie w sumie i tak wyląduje w filtrze, ale po co ma się "przedzierać" przez kable. Chyba, że dobrze i starannie ją naprowadzisz na gwincie. Ja u siebie w Uno połączenie przy filtrze uszczelniłem. Bo mi standardowa uszczelka lekko przepuszczała. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|