Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyswietlacz nagle padł nic nie widac!!!
Autor Wiadomość
USER4 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-06-2007, 22:29   Wyswietlacz nagle padł nic nie widac!!!

Sprawa Panowie taka..

Wieczorkiem przyjechalem do chalupy i wszytko widzialem, rano odpalam i nie widze nic hehe.
Mianowicie nie wyswiela mi sie na desce digital tempra 1,6 94r

szybkosciomierz, wzkaznik paliwa,temeratury,zegar, wzkaznik obrotów.
Pozatym reszta wzkaznikow działa. [b]co jest przyczyną???[/b]

Gdzie jaki bezpiecznik? moze cos inne, masa kolo akumulatora oki, bo i czytalem tutaj ze to moze byc przyczyna.
Moze ktos sie podzieli tutaj swoimi uwagami z podobnymi objawami.
I nie chce odpowiedzi ze tamat byl poruszany, tam gdzieś i kaś itp.

Pozdrawiam włascicieli TEMPRÓWEK sa git.

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 29-06-2007, 13:17   

Przeczyśćprofilaktycznie wszystkie styki, bezpieczniki masz po lewej strone ponieżej kierownicy, nie sądze jednak żeby tam była przyczyna problemu, raczej coś w desce. Możesz podprowadzić dodatkową mase do deski, czasem pomaga.

JCB 3CX Contraktor

nessuno 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-06-2007, 21:52   

Zbyt dokładnie nie pamiętam, jak to tam wygląda. Może być tak, że padł ci stabilizator odpowiedzialny za zasilanie części cyfrowej( czyli tego wszystkiego, co wymieniłeś jako nie działające). Jeśli Twój problem pozostanie nierozwiązany, postaram się bardziej zagłębić w szczegóły tej deski, mam taką rozebraną na czynniki pierwsze.

USER4 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-06-2007, 23:15   

Narazie bede jechał jak jest, po niedzieli sie wezme za to. Zkorzystam ze wszystich rad jakie tu padły, tylko ze narazie niema czasu ,ale glupio to wyglada jak deska czarna nic nie widac.
To narka i pozdrowka dla wszystich mobilków.

acha, a ten stabilizator to jakis układ czy dioda? i gdzie sie znajduje.Jak sie zabrac do rozkrecenia deski digital?

** Dodano: 02-07-2007, 21:45 **
Głupi ma zawsze szczescie,
Ano bylo tak, wiedzialem ze zdjecie klemy resetuje komputer,a to dla mnie byla najlzejsza robota gdyz nie wiedzialem za co sie zabrac.Wiec sciagłem kleme z akumulataora po 1 min załozyłem i wyswietlacz deski digitall zaczął swiecic,huraaaa. Tak wiec na przyszłosc jak komus wypali cos podobnego jak mnie, mozna w ten sposób spróbowac,

No to pa < TEMPRÓWKI sa super

Horyzont2 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-02-2013, 23:16   

Panowie/Panie jestem zmuszony wznowić temat, ponieważ nie znalazłem rozwiązania u siebie(tipo 1.4 deska digital).... Masa przeczyszczona,zakonserwowana mosiądzem w sprayu, wtyczki w zegarach przeczyszczone, bezpieczniki pod kierownicą po lewo sprawdzone. Objawy takie same tzn. jest ciemno, ale w dzień jak by się dobrze przypatrzeć to czasem działają(jak spróbuje je wtedy podjaśnić to dzieje się to co po przecinku) tylko podświetlenie wysiadło, często jest tak że mrugają(oczywiście bez podświetlenia) z prędkością 0, dziś na światłach pokazał mi 15km/h ;| Czasem się zapalą i jest wszystko ok... Jak mu się zachce.. Zauważyłem też taką zależność, że jak nie działają liczniki to nie działa też spryskiwacz przód i tył(pompka nie chodzi)... Ja już zdębiałem i nie mam pomysłów... Zachowuje się ewidentnie tak jak by masy nie było, ale masa przeczyszczona i się nic nie zmieniło... Proszę poradźcie coś...
     Moneta

Odpowiedz do tematu