|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Alternator naprawiony !!! |
Autor |
Wiadomość |
wolinski
|
Wysłany: 10-06-2005, 10:52 Alternator naprawiony !!!
|
|
|
Za wstawienie nowego uzwojenia, wymiane diód, szczotki były ponoć w bardzo dobrym stanie i nie było potrzeby wymieniać, zapłaciłem 270 zł w Warszawie.
Czy oby nie za drogo?
Uzywany na szrocie widziałem za 100 zł z tym że nie ma pewności jak długo pochodzi!!!
Pozdro
Tipo 1.6 i.e. |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-06-2005, 12:55
|
|
|
Cóż, tanio nie jest...
Mój alternator po regeneracji (200 zł i pół roku gwarancji) chodzi już prawie dwa lata i zaczynają się cyrki: żarząca się praktycznie cały czas kontrolka ładowania i coraz częściej pojawiający się efekt "przygasania" kontrolek w tempie 2 razy na sekundę.
Zaczyna mnie to drażnić |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-06-2005, 14:29
|
|
|
Hmm kurcze ja mam ten sam problem:/
Niedawno padl regulator napiecia a obecnie kontrolka pali sie caly czas no mzoe sie rzazy a nie pali:D Ponoc jest to wina diod bo poprzednik przyoszczedzil i wstawil nieorginalny mostek :/ Jak bede mial kase to wymienie bo to koszt 120zł:/ Swoja droga napiecia w normie ladowanie idealne i nic nie przygasa ale ta lampka denerwuje:/
pzdr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 10-06-2005, 14:32
|
|
|
wg mnie za drogo........ regenerowane widywałem po ok 140-150zł, regenerowane=mająnp nowe uzwojenie czy diody czy coś co akurat wysiadło.......
za wymianę uzwojenia i trochę roboty w swoim , podobnie jak w Twoim, zapłaciłem 2 miesiące temu ok 140zł; choć w stolicy ceny są odpowiednio pomnożone....... |
|
|
wolinski
|
Wysłany: 10-06-2005, 14:38
|
|
|
A gdzie, jeśli można spytać, go regenorowałeś?
Ja byłem na ulicy Omulewskiej, zresztą z polecenia kolegi " Grześko " , który wspomniał że wcale tanio nie liczą ale ponoć solidnie podchodzą do sprawy.
100 zł robocizna, nowe uzwojenie 160 zł, diody, itp. , w sumie według jego obliczeń wyszło ponad 300 ale wspomniałem że znalazłem namiary do niego na internecie i wywalczyłem parę złoty zniżki.
Pozdro |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 10-06-2005, 15:12
|
|
|
ja zapłaciłem połowę z tego co ty, ale robiłem to u elektryka w Bielsku ( u siebie) nie w stolicy, tam może ceny takie muszą być .... i tak ten elektryk był jednym z droższych, ale za to jak robi to solidnie i daje gwarancje... póki co działa :-)
wymieniał mi uzwojenie, czyścić wnętrze, połatał chyba ciut obudowę, szczotki czyścił, coś z regulatorem itp...... |
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 10-06-2005, 15:46
|
|
|
Taniej by było na szrocie z inego fiaciora alternator przyłatać. np. z jakiejś bravo, czy marea zawsze da się przerobić troche mocowania niż inwestować w stary altek który nie wiadomo ile pociągnie wiosen - ale to taka moja dygresja |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
wolinski
|
Wysłany: 12-06-2005, 14:15
|
|
|
A jaką masz pwnośc że ten który kupisz na szrocie pochodzi dłużej niz np. 2 miesiące?
Po regeneracji mam chociaż pewność że pochodzi to trochę dłużej (teoretycznie tak powinno być) a jak nie to chociaż mogę pojechać z reklamacją.
Na szrocie raczej mi nie wymienią na inny. |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 12-06-2005, 19:52
|
|
|
Cytat: | Na szrocie raczej mi nie wymienią na inny. |
zależy od szrotu, kwestia często dogadania się; u mnie często da się wytargować jakąś gwarancję, choćby na 3 mce czy nawet pól roku; jak przeżyje 3 miechy testu to powinien chodzić dalej.... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|