Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternator naprawiony !!!
Autor Wiadomość
wolinski 

Wysłany: 10-06-2005, 10:52   Alternator naprawiony !!!

Za wstawienie nowego uzwojenia, wymiane diód, szczotki były ponoć w bardzo dobrym stanie i nie było potrzeby wymieniać, zapłaciłem 270 zł w Warszawie.

Czy oby nie za drogo?
Uzywany na szrocie widziałem za 100 zł z tym że nie ma pewności jak długo pochodzi!!!

Pozdro
Tipo 1.6 i.e.

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 10-06-2005, 12:55   

Cóż, tanio nie jest...
Mój alternator po regeneracji (200 zł i pół roku gwarancji) chodzi już prawie dwa lata i zaczynają się cyrki: żarząca się praktycznie cały czas kontrolka ładowania i coraz częściej pojawiający się efekt "przygasania" kontrolek w tempie 2 razy na sekundę.
Zaczyna mnie to drażnić :evil:

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 10-06-2005, 14:29   

Hmm kurcze ja mam ten sam problem:/
Niedawno padl regulator napiecia a obecnie kontrolka pali sie caly czas no mzoe sie rzazy a nie pali:D Ponoc jest to wina diod bo poprzednik przyoszczedzil i wstawil nieorginalny mostek :/ Jak bede mial kase to wymienie bo to koszt 120zł:/ Swoja droga napiecia w normie ladowanie idealne i nic nie przygasa ale ta lampka denerwuje:/

pzdr
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Wysłany: 10-06-2005, 14:32   

wg mnie za drogo........ regenerowane widywałem po ok 140-150zł, regenerowane=mająnp nowe uzwojenie czy diody czy coś co akurat wysiadło.......
za wymianę uzwojenia i trochę roboty w swoim , podobnie jak w Twoim, zapłaciłem 2 miesiące temu ok 140zł; choć w stolicy ceny są odpowiednio pomnożone.......
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

wolinski 

Wysłany: 10-06-2005, 14:38   

A gdzie, jeśli można spytać, go regenorowałeś?

Ja byłem na ulicy Omulewskiej, zresztą z polecenia kolegi " Grześko " , który wspomniał że wcale tanio nie liczą ale ponoć solidnie podchodzą do sprawy.

100 zł robocizna, nowe uzwojenie 160 zł, diody, itp. , w sumie według jego obliczeń wyszło ponad 300 ale wspomniałem że znalazłem namiary do niego na internecie i wywalczyłem parę złoty zniżki.

Pozdro

unknown 

Wysłany: 10-06-2005, 15:12   

ja zapłaciłem połowę z tego co ty, ale robiłem to u elektryka w Bielsku ( u siebie) nie w stolicy, tam może ceny takie muszą być .... i tak ten elektryk był jednym z droższych, ale za to jak robi to solidnie i daje gwarancje... póki co działa :-)
wymieniał mi uzwojenie, czyścić wnętrze, połatał chyba ciut obudowę, szczotki czyścił, coś z regulatorem itp......
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Tomilee 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 10-06-2005, 15:46   

Taniej by było na szrocie z inego fiaciora alternator przyłatać. np. z jakiejś bravo, czy marea :) zawsze da się przerobić troche mocowania niż inwestować w stary altek który nie wiadomo ile pociągnie wiosen - ale to taka moja dygresja

wolinski 

Wysłany: 12-06-2005, 14:15   

A jaką masz pwnośc że ten który kupisz na szrocie pochodzi dłużej niz np. 2 miesiące?

Po regeneracji mam chociaż pewność że pochodzi to trochę dłużej (teoretycznie tak powinno być) a jak nie to chociaż mogę pojechać z reklamacją.
Na szrocie raczej mi nie wymienią na inny.

unknown 

Wysłany: 12-06-2005, 19:52   

Cytat:
Na szrocie raczej mi nie wymienią na inny.

zależy od szrotu, kwestia często dogadania się; u mnie często da się wytargować jakąś gwarancję, choćby na 3 mce czy nawet pól roku; jak przeżyje 3 miechy testu to powinien chodzić dalej....

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu