Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rurka zamiast katalizatora
Autor Wiadomość
koper 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 29-05-2006, 10:02   rurka zamiast katalizatora

Czy ktoś ma wspawaną na sztywno rurkę zamiast tego łącznika i kata ?Nie obrywają się gumy od tłumnika i czy wogóle taki spaw długo wytrzyma?

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 29-05-2006, 10:32   

Ja tak samo kombinuje, nie wiem jak to wyjdzie bo niby kat obowiązkowy? a jakbym dał strumiennice w obudowie katalizatora? :D http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94843731

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-05-2006, 11:47   

Niedawno wstawiłem cały sportowy wydech i pozbyłem sie KAT. Narazie gumy mam wszystkie a na przeglądzie nic nie mruczeli.

picek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 29-05-2006, 19:25   

Za te pieniądze to dobra to ta strumienica raczej nie jest.Na przeglądzie też w końcu przyjdzie ktoś inny i może się doczepić.Strumienicą to można jeszcze pogorszyć parametry silnika.Ja tylko wywaliłem bebechy z kata i została tylko pusta puszka.Tłumik końcowy przelotowy ze szrotu.

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 29-05-2006, 19:39   

Niezły tekst z aukcji:
"Po zamontowaniu strumienicy zyskujesz:

* zmniejszenie zużycia paliwa
* wzrost mocy silnika
* poprawa dynamiki jazdy
* wzrost momentu obrotowego silnika
* rewelacyjne przyśpieszenie
* przedłużenie żywotności silnika
* swobodniejsza i cichsza praca silnika."

buehehehehehehheehheheheheeeeee i to wszystko tylko za 50 zł :lol:

Jak zamontuje ktoś do tego jeszcze ze trzy magnetyzery to auto w ogóle przestanie palić benzynę i zadowoli się samym tlenem.

assistance   Moneta

DzIki 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-05-2006, 19:47   

a ja również wywyalilem kata i dałem rurkę i nie narzekam ,poprawiła sie elastycznośc w całym zakresie obrotów,a starego kata sprzedałem za 100 zł,opłacalny biznes ....a co do przeglądu to jak zajechałem z wolnym wydechem to sie przyczepili na wejściu :P , :lol: ,ale wszytsko da sie załatwic ;D

mac 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 29-05-2006, 20:33   

Przerabiałem ten temat 2 mięsiące temu.

Wyrzuciłem kata (kawał kloca z metalowym wkładem) i wsaczyłem strumienicę.
Nawet fajna była (JMJ) - wyglądała jak kat.
Samochód byc może zyskał trochę dynamiki w dolnym zakresie obrotów - teraz już nie wiem, czy było to subiektywne odczucie, związane z większym hałasem, czy rzeczywistośc :?

Jednak nie będąc do końca przekonanym do tego wynalazku, po tygodniu postanowiłem się go pozbyc. Na to miejsce powrócił nowy kat - Bosal z ceramicznym wkładem (350 pln; nowy dedykowany kosztuje ok. 900 pln).

Początkowo wydech pracował głośniej niż ze starym kaciorem (efekt potęgował zainstalowany wcześniej lekko-sportowy tłumik).

Teraz wszystko się ze sobą "dograło" i jest ok.

Panowie, moje odczucie (testowane przez tydzień na własnym grzbiecie) jest następujące: nie warto ładowac, nawet małych pieniędzy w strumienicę - pożytek z tego żaden, chyba, że ktoś preferuje gangsterskie brzmienie wydechu :bambam:

Trudno przewidziec długoterminowy wpływ tego organu na cały organizm dolot - silnik - wydech.

Jeżeli ktoś chce poexperymentowac ze strumienicą - oddam swoją (bardzo porządna, produkcji JMJ) za friko. Do odbioru we Wrocławiu w każdy weekend :aniolek:

Pzdr

RobertWroc 

Wysłany: 30-05-2006, 18:56   

w sumie nie mam pojęcia co moze dać strumiennica ale ponieważ i tak kata spaliłem(pomyliłem kable przy wymianie śwoiec) to chętnie poeksperymentuję z tym wynalazkiem. Moje Tipo wszystko przyjmie z miłością i radością.

mac 

Wysłany: 30-05-2006, 19:10   

Robert, przykro mi, strumienica już jest zarezerwowana :roll:

Coś takiego kosztuje 50 pln i można szalec do woli...

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-06-2006, 21:12   

na pewno zarezerwowana? a za ile/komu? :) bo może...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 05-06-2006, 07:51   

ja nie rozumiem co wam strzeliło z tymi strumiennicami

i jesli dobrze zrozumiałem to usuneliscie dodatkowo tłumik drgań tzw plecionke??
jesli tak to tego tz nie rozumiem.

@ EMF :
Pamiętaj ze trzeba zalozyc magnetyzery na powrotnych przewodach paliwowych zeby i w baku dobrze paliwko sie poskladalo do kupy :D
nie wspominajac o magnetyzerach na dolocie powietrza a najlepiej to założyc jeszcze magnez neodymowy na liczniku może będzie się wolniej kręcił i w efkcie mniej kilometrów nabije

te wszystkie bajery jak strumiennice lub magnetyzery ze niby to poprawia osiagi lub zmiejsza spalanie to jest jak te środki o nazwie "placebo"

tak jak pisalem w innym temacie na temat strumiennicy .
pomyślcie nad wstawieniem kolektora wydechowego 4-2-1 to ta rzecz poprawi kulture pracy silnika i może lekko dynamike

Odpowiedz do tematu