|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Który dwulitrowiec? Focus czy C5? |
Autor |
Wiadomość |
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 10:17 Który dwulitrowiec? Focus czy C5?
|
|
|
Wypatrzyłem sobie na razie 2 auta:
Ford Focus sedan silnik 2.0
i Citroen C5 sedan również silnik 2.0 oba auta mają automat
Przewagą jest na pewno możliwość sekwencyjnej zmiany biegów w Citroenie
chodzi mi teraz czy mieliście kontakt z tymi silnikami i który jest lepszy, nie odsyłajcie mnie do forów tych marek, bo każdy będzie chwalił swoje... |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 14:12
|
|
|
ja np francuzów trzymam się z daleka
nienawidzę francuskich aut są stylistycznie obrzydliwe, awaryjne a części drogie . |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 14:57
|
|
|
Francuz powie to o włoskich
Zgodzę się, że stylistyka francuskich auto do mnie też nie przemawia, zwłaszcza nowych pługów.
Citroen zawsze miał swoją stylistykę i za to go cenię. Pług za to robi dziwnie stylistyczne auta.
Sorki za OT. O tych autach się więciej nie wypowiem, bo nie wiem za dużo o nich. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:46
|
|
|
No citroen z zewnątrz nie jest piękny, ale za to wewątrz bardzo przyzwoita jakość no i to zawieszenie, kto nie jechał citroenem nie ma nic do mówienia. Co do focusa z zewnątrz jest ładniejszy, za to w środku sam plastik i jakość już nie ta, nie mam też jakoś przekonania do fordowskich Zeteców, i co tu wybrać komfort dla siebie czy fajny wygląd, citroen w końcu nie jest taki straszny a focusów jeździ w brud. Co do kosztów napraw i części jak kupowałem tipo to to samo słyszałem o fiacie że to że tamto a części są tanie a auto nie jest takie usterkowe, citroen jest drogi w serwisowaniu, a zamienniki są w podobnych cenach do innych aut europejskich.
Jeśli tylko ktoś miał dłuższy kontakt z jakimś w/w silnikiem, niech pisze |
|
|
|
|
sobek88
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-04-2008, 12:33
|
|
|
Na twoim miejscu bym brał 2.0 Fucusa jesli chodzi o silnik |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 11-04-2008, 18:55
|
|
|
Temat troszkę zawieszony, bo podwyżkę dało i będzie można wziąć kredyt na wymarzonego Saaba 9-3 (tego po 2003r) ;d ;d ;d |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-04-2008, 19:02
|
|
|
Sedici
Focus ładniejszy ale to kwestia gustu |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-04-2008, 12:16
|
|
|
Zdecydowanie focus, chyba ze kupujesz nowego... pierwsza seria C5 byla strasznie awaryjna! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-04-2008, 15:01
|
|
|
Jeśli chodzi o silnik 2,0 w Focusie ma bardzo dobre opinie jako mało awaryjny.
Znam opinie o tym silniku od użytkowników
Co do Saaba to rzecz gustu ale jak dla mnie auto powinno być, co tu dużo mówić, ŁADNE.
Ja osobiście nie znam ładnego modelu Saaba.
MiKuS, co do jakości plastików to szczerze mówiąc chyba ten Twój egzemplarz przez Ciebie oglądany jest jakiś "wyciorany" bo ja miałem przyjemność jeździć wieloma autami i środek Focusa uważam za plus tego auta i szczerze mówiąc między innymi to zdecydowało, że go kupiłem .
Żeby nie było, że zachwalam Focusa bo go mam, po prostu C5 mi się cholernie nie podoba
Jedyna Cytryna, która mi się podobała to byłą Xsara przed liftem.
Jak gotówki masz więcej to weź nowe Bravo, to jest FURKA
Ja kiedyś go kupię, od ..... Optiego
Dlatego musi o niego dbać |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|