|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy to wina przewodow?? |
Autor |
Wiadomość |
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-04-2008, 15:02 czy to wina przewodow??
|
|
|
witam!!!
otoz problem polega na tym ze dzis rano odlaczylem przewody z kopulki zeby dokrecic pozadnie mocowanie akumulatora. podlaczylem wszystko w odpowiedniej kolejnosci(przewody tez dopasowalem numerami do oznaczen z kopuliki- uprzedzam odpowiedzi moze zla kolejnosc przewodow) i samochod odpalac odpala ale strasznie strzela, caly sie trzesie i po kilku sekundach gasnie, chyba ze trzymam go na wyzszych obrotach. dotad nie mialem problemu z odpalaniem i gasniecem na biegu jalowym.
w roli upewnienia sie kolejnosc przewodow wychodzacych od swiec (patrzac z zewnatrz ) 1, 2 ,3, 4 mam racje???.
nad 3 swieca znalazlem jescze numer 1342 czy wie ktos co on oznacza???
pzdr |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-04-2008, 15:35 Re: czy to wina przewodow??
|
|
|
Luqas napisał/a: | nad 3 swieca znalazlem jescze numer 1342 czy wie ktos co on oznacza???
pzdr |
Oznacza kolejność zapłonów - najpierw iskra na pierwszym cylindrze , potem trzeci , czwarty i drugi - a nie po kolei 1234 !!! |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-04-2008, 17:54
|
|
|
1342 - to właśnie kolejność zapłonów i właśnie w tej kolejności powinieneś podpiąć przewody licząc z kierunkiem wskazówek zegara (w prawo) pierwszy, trzeci, czwarty, drugi, na sam początek musisz określić które gniazdo na kopułce to 1 resztę już podepniesz - nigdy się nie przyglądałem jak to jest w temprze aczasami 1 zaznaczona jest cyfrą lub jakimś znaczkiem na kopułced |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-04-2008, 21:32
|
|
|
no tak u mnie na kopulce jest zaznaczone kazy numer wiec sie nie pomylilem tylk ozastanawialo mnie co to za numer -teraz juz wiem:) a co z moim problem jakies sugestie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|