|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
rurka zamiast katalizatora |
Autor |
Wiadomość |
koper
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-05-2006, 10:02 rurka zamiast katalizatora
|
|
|
Czy ktoś ma wspawaną na sztywno rurkę zamiast tego łącznika i kata ?Nie obrywają się gumy od tłumnika i czy wogóle taki spaw długo wytrzyma? |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-05-2006, 11:47
|
|
|
Niedawno wstawiłem cały sportowy wydech i pozbyłem sie KAT. Narazie gumy mam wszystkie a na przeglądzie nic nie mruczeli. |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:25
|
|
|
Za te pieniądze to dobra to ta strumienica raczej nie jest.Na przeglądzie też w końcu przyjdzie ktoś inny i może się doczepić.Strumienicą to można jeszcze pogorszyć parametry silnika.Ja tylko wywaliłem bebechy z kata i została tylko pusta puszka.Tłumik końcowy przelotowy ze szrotu. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:39
|
|
|
Niezły tekst z aukcji:
"Po zamontowaniu strumienicy zyskujesz:
* zmniejszenie zużycia paliwa
* wzrost mocy silnika
* poprawa dynamiki jazdy
* wzrost momentu obrotowego silnika
* rewelacyjne przyśpieszenie
* przedłużenie żywotności silnika
* swobodniejsza i cichsza praca silnika."
buehehehehehehheehheheheheeeeee i to wszystko tylko za 50 zł
Jak zamontuje ktoś do tego jeszcze ze trzy magnetyzery to auto w ogóle przestanie palić benzynę i zadowoli się samym tlenem. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
DzIki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:47
|
|
|
a ja również wywyalilem kata i dałem rurkę i nie narzekam ,poprawiła sie elastycznośc w całym zakresie obrotów,a starego kata sprzedałem za 100 zł,opłacalny biznes ....a co do przeglądu to jak zajechałem z wolnym wydechem to sie przyczepili na wejściu , ,ale wszytsko da sie załatwic |
|
|
|
|
mac
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-05-2006, 20:33
|
|
|
Przerabiałem ten temat 2 mięsiące temu.
Wyrzuciłem kata (kawał kloca z metalowym wkładem) i wsaczyłem strumienicę.
Nawet fajna była (JMJ) - wyglądała jak kat.
Samochód byc może zyskał trochę dynamiki w dolnym zakresie obrotów - teraz już nie wiem, czy było to subiektywne odczucie, związane z większym hałasem, czy rzeczywistośc
Jednak nie będąc do końca przekonanym do tego wynalazku, po tygodniu postanowiłem się go pozbyc. Na to miejsce powrócił nowy kat - Bosal z ceramicznym wkładem (350 pln; nowy dedykowany kosztuje ok. 900 pln).
Początkowo wydech pracował głośniej niż ze starym kaciorem (efekt potęgował zainstalowany wcześniej lekko-sportowy tłumik).
Teraz wszystko się ze sobą "dograło" i jest ok.
Panowie, moje odczucie (testowane przez tydzień na własnym grzbiecie) jest następujące: nie warto ładowac, nawet małych pieniędzy w strumienicę - pożytek z tego żaden, chyba, że ktoś preferuje gangsterskie brzmienie wydechu
Trudno przewidziec długoterminowy wpływ tego organu na cały organizm dolot - silnik - wydech.
Jeżeli ktoś chce poexperymentowac ze strumienicą - oddam swoją (bardzo porządna, produkcji JMJ) za friko. Do odbioru we Wrocławiu w każdy weekend
Pzdr |
_________________ Tipo 2.0 ie cat 8V GranTurismo |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-05-2006, 18:56
|
|
|
w sumie nie mam pojęcia co moze dać strumiennica ale ponieważ i tak kata spaliłem(pomyliłem kable przy wymianie śwoiec) to chętnie poeksperymentuję z tym wynalazkiem. Moje Tipo wszystko przyjmie z miłością i radością. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
mac
|
Wysłany: 30-05-2006, 19:10
|
|
|
Robert, przykro mi, strumienica już jest zarezerwowana
Coś takiego kosztuje 50 pln i można szalec do woli... |
_________________ Tipo 2.0 ie cat 8V GranTurismo |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-06-2006, 21:12
|
|
|
na pewno zarezerwowana? a za ile/komu? bo może... |
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-06-2006, 07:51
|
|
|
ja nie rozumiem co wam strzeliło z tymi strumiennicami
i jesli dobrze zrozumiałem to usuneliscie dodatkowo tłumik drgań tzw plecionke??
jesli tak to tego tz nie rozumiem.
@ EMF :
Pamiętaj ze trzeba zalozyc magnetyzery na powrotnych przewodach paliwowych zeby i w baku dobrze paliwko sie poskladalo do kupy
nie wspominajac o magnetyzerach na dolocie powietrza a najlepiej to założyc jeszcze magnez neodymowy na liczniku może będzie się wolniej kręcił i w efkcie mniej kilometrów nabije
te wszystkie bajery jak strumiennice lub magnetyzery ze niby to poprawia osiagi lub zmiejsza spalanie to jest jak te środki o nazwie "placebo"
tak jak pisalem w innym temacie na temat strumiennicy .
pomyślcie nad wstawieniem kolektora wydechowego 4-2-1 to ta rzecz poprawi kulture pracy silnika i może lekko dynamike |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|