|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Łódź - Diagnostyka Tipo szukam! |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-01-2007, 15:28 Łódź - Diagnostyka Tipo szukam!
|
|
|
Witam! Poszukuję serwisu w Łodzi, gdzie zdiagnozowaliby mojego Tipolota w miare przystępnej cenie :] Wiem, że u Zimnego biorą za to prawie 150zł |
|
|
|
|
tnnn
|
Wysłany: 02-01-2007, 17:24
|
|
|
A co chcesz diagnozowac?
Ze swojej strony niezbyt polecam Maredi na Strykowskiej - grzebali mi w silniku i do niczego nie doszli (ale wzieli za sama diagnostykle nieco mniej niz 150.. ). Za to moge z czystym sumieniem polecic serwis u dealera Kia (i zdaje sie ze teraz juz tez Fiata) w Stalowej Gorze (tuz za Lodzia) - wzieli cos kolo 150 za diagnostyke, ale zrobili porzadnie. Jak potem jeszcze mialem maly problem to poprawili za free. |
_________________ ... |
|
|
|
|
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
|
Wysłany: 03-01-2007, 12:58
|
|
|
coś mi się wali najprawdopodobniej z elektryką, wzrastają obroty, dużo więcej pali, ale nie zawsze, na forum gdzieś jest mój post to zaraz go skopiuje i wkleje tutaj bo nie chce mi sie tyle pisać u mechanika powiedzieli żebym gdzieś podjechał na diagnostyke i podłaczył pod kompa żeby sprawdzić co to może być...
** Dodano: 03-01-2007, 13:32 **
Cytat: | am jeszcze problem - myślę, że to może być coś z elektryką, ale napisze już tutaj.
Mianowicie, niezawsze lecz często po uruchomieniu silnika ekonomizer zaczyna pokazywać prawie maksymalne spalanie, obroty same idą w górę (powinny być na około 900 - 1000, są 1500 czasem nawet 2000), ja sobie wtedy myślę "ocho będzie się dławił" i tak właśnie jest... Wrzucam jedynkę, ruszam - brakuje mu mocy, jak za dużo gazu wcisnę zaczyna się dławić, a zamiast przyśpieszać zwalnia - tak jakby paliwa nie dostawał. Czasem bywa również tak, że obroty idą same w górę, ja dodaje gazu, one zaczynają spadać, aż do momentu zgaśniecia silnika... Dodam, że wydaje mi się, że paliwa dostaje aż za duzo, bo za autem w momencie w/w problemów śmierdzi benzynką, ale niespaloną.
Dodatkowo na małych obrotach do 3000 - bieg II jadąc mniej więcej jednostajnie zaczyna rzucać moją furką. Nie chce wejść powyżej 3500, ja dodaje gazu, a on zwalnia tak jak wyżej pisałem.
Jak mam taki problem na trasie, to dopiero mi nerwy puszczają. Jadę 8 na Warszawę - zazwyczaj jak nie ma problemów lece 130 - 140 km/h, natomiast jak zaczyna się dławić maksymalnie dociągnę go do 100, 120 z górki.
Problem ten nie występuje zawsze, jednak często, może to być wina modułu bądź braku dobrego styku na masie czy jeszcze czegoś innego? Co o tym sądzicie? |
|
|
|
|
|
gawor06
Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 517 Skąd: Łód Polesie
|
Wysłany: 04-01-2007, 22:43
|
|
|
polecam serwis bosha na ulicy ptasiej 4 chyba ta ulica ma kilkandziescia metrow dlugosci takze bez problemu znajdziesz odchodzi od ploretariackiej blisko geanta na jana pawla II
tam za np komputerowe ustawianie CPP dalem 60 zl a za podlaczenie auta do kompa biora 100 mysle ze naprawde warto wkoncu to serwis bosha a to ich firmy wiekszosc rzeczy w naszym autku np komputer wtrysku ...
** Dodano: 04-01-2007, 22:48 **
ten problem co piszesz z szarpaniem mialem taki sam okazalo sie ze to byl CPP(czujnmik polozenia przepustnicy)"potencjometr) zmienilem bylo ok ale musieli go jeszcze kompem wyregulowac bo na wolnych obrotach go zalewalo, jesli nie to to moze jeszcze sonda walnieta i daje za bogata mieszanke a jesli to nie sonda to jeszcze moze byc silniczek krokowy bo on za obroty glownie odpowiada i z tego co wiem to jak sie popsuje to auto ma obroty za wysokie...
PoZdRo i powodzenia... |
_________________ FIAT TIPO 1.6 DOHC + LPG
Škoda Favorit 135L 91r igła
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|