Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cięgna
Autor Wiadomość
arti 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-02-2007, 10:50   Cięgna

Witam!!
Mam pewien problem, który już często był opisywany w tym dziale(przeczytałem wszystkie posty o tym), 1, 3 i 5 mi wyskakują przy skręcie w prawo.
Zalewałem wszystko wd( sierżanta) ale to niepomogło. Kiedy wrzuca się np. 3 to widać jak cały silnik idzie do przodu i lekko w prawo. Wygląda to tak jakby wszystko było przemieszczone( poduszki są ok, jak nowe).
Przyjżałem się jednak cięgnom na schematach w instrucji i zastanawiam się czy podczas naprawy( był wyciągany silnik) mechanik niekombinował czegoś przy skrzyni i niepozamieniał ich.
Moje pytanie jest takie, czy cięgna różnią się długością między sobą??
     assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-02-2007, 22:27   

o ile gdybam to chyba tak, masz jedno na sztywno, dystansujące na stałą odległość i dwa ruchome, a że pod kątem idą to raczej różnej długości; ale silnik przy zmianie biegów nie powinien Ci się przemieszczać! poduszki może tylko wbrew pozorom wyglądają OK ale są urwane lub przy zakładaniu ktoś coś up... albo źle dokręcił i sobie silnik lata; zrób ten test - zaciągnij ręczny, daj jakieś obroty i rzuć sprzęgłem by szarpnęło na ręcznym autem do przodu a ktoś niech zerka pod maskę - będziesz widział czy silnik siedzi czy się sam silnik zbyt wyrywa; to mogą być poduszki...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-02-2007, 15:49   Re: Cięgna

arti napisał/a:
Witam!!
Kiedy wrzuca się np. 3 to widać jak cały silnik idzie do przodu i lekko w prawo. Wygląda to tak jakby wszystko było przemieszczone

sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. jeśli silnik lata to znaczy że albo jest luźny na śrubach albo poduchy trafiło , z tego co piszesz to masz padniętą poduszkę tylną skrzyni biegów i prawą (lewą to zależy w którą stronę patrząc na przód autka schodzi silnik)

arti 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 27-02-2007, 15:57   

To chyba czeka mnie wymiana poduszek. Marnie :(
     assistance

Odpowiedz do tematu