|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Strzały we...wtryskiwacz? |
Autor |
Wiadomość |
mrk69

Pomógł: 31 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 18:40 Strzały we...wtryskiwacz?
|
|
|
Właśnie czegoś takiego doświadczyłem, ale co to? Gaźnixa nie mam. Objawy takie, że jak dałem w palnik na luzie to strzał a potem wchodził na obroty, raz dałem w gaz, strzał i zgasł Zdjąłem obudowę od stożka o obserwuję....przepustnica się otwiera i strzał ponad powierzchnią wtryskiwacza, jakby mgiełka benzyny wybuchała ponad wtryskiem zapalając się przy otwartej przepustnicy...normalnie tak na świeżym powietrzu i spalinami śmierdzialo pod maską przy zdjętej obudowie raz strzelił i potem już nie. Założyłem obudowę dałem nową uszczelkę gumową do śruby mocującej i na razie spokój, ale ciekawość mnie zżera...Panowie, co to? |
|
 |
yoyo

Pomógł: 44 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 18:45
|
|
|
tą mieszankę musiało coś zapalić, może któryś zawór dolotowy Ci się nie domyka, albo jakieś przebicie na wtrysku ? tyle że tam niziutkie napięcie jest |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
 |
marcin 87

Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 47 Skąd: Racibórz
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 20:37
|
|
|
Cześć.Masz to autko na gaz?Jest kilka wersji:
1- nie spalona mieszanka z jednego gara przy wydech buchła i było bum
2- przepalony zawór.
W autkach na gaz wypalają sie zaworki i strzela.Ale mówisz że to pod wtrysk?????????
Sam jestem CIEKAWY |
_________________ marcin 87 |
|
|
|
 |
GrzesiekK.

Pomógł: 43 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 08:21
|
|
|
Zmierz kompresje i wyreguluj zawory, możliwości są tylko dwie, podparty zawór [to naprawi regulacja] lub nadpalony zawór/gniazdo [tu już zrywanie głowicy i regeneracja gniazda zaworowego]
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
 |
adrusek

Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Lip 2007 Posty: 192 Skąd: Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 19:56
|
|
|
kiedys sie spotkalem ze krzywka walka sie starla i nie otwierala wydechu i caly czas strzelal w wtrysk, kiedy sciagnelismy kabel z fajki i nie bylo zaplonu na tym cylindrze to juz nie strzelal, sprawdz sciagajac po kolei kable czy zobaczysz roznice jak nie bedzie chodzic na jednym garze |
|
|
|
 |
mrk69

Pomógł: 31 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 21:13
|
|
|
Już nie strzela..póki co. Nie wiem w sumie czemu, ale jak uszczelniłem lepiej puszkę dolotu to przestał |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|