|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[szukam] Mechanik silnik - Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
zarazek
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 03-12-2010, 16:17 [szukam] Mechanik silnik - Szczecin
|
|
|
Witam. Mam problem z moim Tipo 1.8 w benzynie. Szaleje na zimnym silniku - obroty skaczą. Z początku myślałem, że to jakiś silniczek krokowy czy inne drobne tego typu usterki. Poszedłem na sprawdzenie elektroniczne i okazało się, że ciśnienie ucieka z jednego z cylindrów. Na rozgrzanym silniku obroty się stabilizują. Gdzie nie zapytam w warsztacie to chcą go wziąć na sprawdzenie, ale za samą diagnozę każdy życzy minimum 400 zł (oczywiście przy naprawie poszło by to już w robociznę). Tylko jeżeli okaże się, że to nie jest błaha usterka i koszt to powiedzmy 2000 zł no to już jest to nie opłacalne. Zna ktoś może jakiegoś specjalistę od Fiatów w okolicach Szczecina (zresztą może to być inna miejscowość), który potrafiłby ocenić sprawnie usterkę? 400 zł piechotą nie chodzi. Jeśli koszt wyniósłby do 1000 zł to jeszcze bym się skusił, a dalej to już raczej nowy silnik/złomowanie. Pozdrawiam i dzięki za przeczytanie lektury. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|