|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie ma jedynki : |
Autor |
Wiadomość |
cezar60
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 01:38 nie ma jedynki :
|
|
|
no mnie na swieta to spotkal mily prezent i niewiem co jest a wiec tak jadac na jedynce przygazowalem i jak zmienilem na 2 to cos zachrobotalo w skrzyni chyba nie do konca sprzeglo wcisnelem wiec powtorzylem 2 i jade potem 3 itd. dojezdzam do skrzyzowania , a tu jedynki nie ma nie dam rady wbic no wiec na 2 i tez nie dam rady i 5 tez wiec wzielem na sile i 2 weszla i reszta biegow powrocila do normy oprocz jedynki nie dalem rady wogole jej wbic, a wiec przejechalem nastepne 10 kmi stojac na parkingu probowalem krecilem ta wajha az w koncu weszla to ja odpalac i ruszac a tu wyskakuje ja jedynke chcem ruszac a slychac jakies chrobotanie i wyskakuje, no wiec gasze silnik i znowu po kolei wszystkie biegi właczam zmieniam zmieniam az w koncu tak normalnie zaczely wchodzic, ja odpalac i ruszac a tu wszystko normalnie , jedynka jest i reszta biegow ok , tylko czasem jak jade na jedynce to musze mocno szarpnac zeby 2 wbic. co to mogło sie stac? dodam ze jak to sie stalo jak stracilem jedynke to jechalem po ostrych wybojach,. prosze o jakies porady. |
_________________ Tipo 1.4 ie wtrysk + GAZ 93 rok engine:160A1.046 - Sprzedany
Vw Jetta 1.6td 90rok - rozbita
Opel Vectra 1.6 i Kat 1991r. +LPG |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 12:01
|
|
|
cezar60, poduszka pod skrzynią, sierżant i cięgna. to podstawa do sprawdzenia. Jak to będzie ok to już grubsza robota ale nie strasząc najpierw zbadaj to co wyżej napisałem bo może po prostu skrzynka ci się przechyla z powodu poduszki i dlatego nie chce wchodzić 1-ka. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
cezar60
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:38
|
|
|
no teraz jest normalnie juz. mysle ze to moze byc problem tych drazków co ida z kabiny do skrzyni bo tak straszne luzy maja i lataja , . |
_________________ Tipo 1.4 ie wtrysk + GAZ 93 rok engine:160A1.046 - Sprzedany
Vw Jetta 1.6td 90rok - rozbita
Opel Vectra 1.6 i Kat 1991r. +LPG |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:41
|
|
|
wymień cięgna i sierżanta. Na złomie dostaniesz tanio tylko do wymiany musisz mieć kanał lub najazd i musisz zwalić tłumik środkowy lub katalizator bo nie wiem co tam masz u siebie.
** Dodano: 25-12-2008, 13:42 **
poduszkę też oblookaj bo może też padła. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|