Postojki led!! i zmiana w zegarach na inne podswietlanie |
Autor |
Wiadomość |
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-03-2005, 21:29 Postojki led!! i zmiana w zegarach na inne podswietlanie
|
|
|
Dziś zakupiłem zarówki postoje na diody led które wchodzą jak zwykła żarówka 5 wat.
Mają ten plus że ; swiecą bardzo mocno:) druga sprawa biorą bardzo mało prądu,i efekt wizualny bardzo fajny.
Polecam |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-03-2005, 21:31
|
|
|
poleczasz hmm... ? a moge sobie je zalozyc zamias tych co mi deske oswietlaja ? jak mowisz ze tak jasno swieca to bym sobie zmienic na takei jasniejsze ... i troszke bardziej oswietlil ta deske... moge ? |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-03-2005, 21:51
|
|
|
gary napisał/a: | poleczasz hmm... ? a moge sobie je zalozyc zamias tych co mi deske oswietlaja ? jak mowisz ze tak jasno swieca to bym sobie zmienic na takei jasniejsze ... i troszke bardziej oswietlil ta deske... moge ? |
jesli chcesz zeby ci deska mocniej swiecila to wystarczy jak wyciagniesz te zielone plasticzki z gory,ktore daja zielonawy efekt |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-03-2005, 22:06
|
|
|
Ja do postojówek zakładałem białe ledy 10mm zeszlifowałem soczewkę i wypolerowałem jej szlifowaną płaszczyznę aby rozpraszała światło.
Efekt białe światło o niebieskawej poświacie. |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 26-03-2005, 19:41
|
|
|
Własnie takie kupiłem soczewkowe postoje ledy fabrycznie piłowane . Super swiecą i nie punkcik jak dioda zwykła.Mają poświt niebieski.
Co do zegarów!!
zamówiłem ledy piłowane .Znalazłem to na alegro, takowe ledy do desek.
Wiec są nawet takie mini jak zarówki orginały, w deske montujemy je wciskając w oprawki zamiast tych 1.2 wat.BEZ PRZERÓBEK
Ja kupuje ledy bez oprawek bo rezygnuje w pełni z zasilania z foli i listewki.Żeby czasem nie było że za pół roku nie bedzie mi nie kontaktować.
Zamówiłem już polutowane , kazda z rezystorem i kablami cena takiej to 1,5zł super mocne niebieskie .Wywalam zielony pasek i tam daje ledy niebieskie prąd ciągne nowy kabel ,polutowane i nie ma szans że coś mi bedzie gasło jak to z zarówkami bywa .
A te ledy co bez przeróbek zamiast zarówek pasują to są za 2,90 szt
Ten koleś z allegro przygotowuje także ledy na zamówienie jakie potrzeba polutuje itp
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45967797 |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-03-2005, 10:49
|
|
|
Grafit nie chcialbym Cie martwic ale ja kupilem te ledy i jak je zalozysz to za wiele na desce nie zobaczysz
Ja musialem tam wcisnac jeszcze neonik bo pomimo ze one rozpraszaja swiatlo efekt byl z samymi ledami MIZERNY!!!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-03-2005, 15:38
|
|
|
cieszko sciagnac ta deske z zegarami zeby dostac sie do tych zarowek? trzeba sciagac kierownice ? duzo kabli tam jest przty zegarach i czy trudno potem zalozyc ? ...zebym nie mial problemy ze rozkrece rozloze a zlozyc nie bede potrafil bozostana czesci albo pomyle cos ? chyba ze nie da sie nic pomylic |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 28-03-2005, 17:52
|
|
|
Emf napisał/a: | Grafit nie chcialbym Cie martwic ale ja kupilem te ledy i jak je zalozysz to za wiele na desce nie zobaczysz
Ja musialem tam wcisnac jeszcze neonik bo pomimo ze one rozpraszaja swiatlo efekt byl z samymi ledami MIZERNY!!!! |
Nie kupuje diód w oprawkach i nie montuje zamiast zarówek!! to pierwsza sprawa .Wiadomo że 3 diody zamocowane jak zarówki orginalne w takim koncie padania nie oswietlą blatu zegarów .Ja kupuje więcej ledów i mocuje je inaczej niż zwykłe zaróweczki .A to że one nie oswietlą w seryjnym mocowaniu to wiadomo .Zrobie jak dostane te ledy foty i dam na forum .
Ja zamówiłem diody ,mocniejsze kazda osobna z rezystorem i kablem, i myśle że efekt bedzie fajny.Neon jest dobry ale szybko sie przepala ja zastosuje same ledy .Sa długo wieczne.
[ Dodano: Pon Mar 28, 2005 18:55 ]
gary napisał/a: | cieszko sciagnac ta deske z zegarami zeby dostac sie do tych zarowek? trzeba sciagac kierownice ? duzo kabli tam jest przty zegarach i czy trudno potem zalozyc ? ...zebym nie mial problemy ze rozkrece rozloze a zlozyc nie bede potrafil bozostana czesci albo pomyle cos ? chyba ze nie da sie nic pomylic |
Na stronie masz instrukcje z fotkami jak kolega spirol wymieniał żarówki i robił foty .Rozebranie deski to pestka .Kilka srubek ,żadnej kierownicy się nie demontuje Zobacz na stronie i zrób sobie ładnie zegary .Klasyczne podswietlanie jest niedość że nie ciekawe to wadliwe .Topi się plastik listewki od zarówek i stąd czesto nie kontaktują. |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-03-2005, 22:02
|
|
|
Grafit jak zamontujesz je to daj fotki.
Zrob tez zdjecie tego cudu, ktore stworzysz zamiast orygionalnej listewki z zarowkami.
Moze to bedzie dobry patent |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 07-04-2005, 18:12
|
|
|
Dziś zrobiłem to co chciałem zrobić od dawna .Podswietliłem ledami całe wskaźniki (zegary)
Efekt jest super .Uzyłem ledów niebieskich najmocniejszych piłowanych .Dam foty może jutro.Oraz jak ktoś by chciał napisze po koleji jak i co zrobić aby osiągnąć taki efekt jak ja:)
[ Dodano: Sob Kwi 09, 2005 13:18 ]
Postojki na ledach białych |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Marcin3 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2005, 12:40
|
|
|
zajebi.... są te postojówki juz zamawiam te Led-y poprostu świetne |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 09-04-2005, 13:43
|
|
|
Są bdb i zużywają prawie zero prądu.Montowane jak klasyczna zarówka 5 wat postojowa. |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-04-2005, 13:59
|
|
|
Nie no, Grafit ale masz bdb auto! hehe Nie dość że hula jak siemasz to jeszcze zegary oślepiają podczas jazdy nocą! hehe A postojówki heh, nic specjalnego... Mam takie od 3 miesięcy (niebieskie)
PS. Diody do postojówek są wklęsłe!! Ta wklęsłość rozprasza światło! A te z allegro są robione metodą chałupniczą przez cwaniaka, który zarabia na jeleniach!
POZDRO |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 09-04-2005, 14:03
|
|
|
Postoje mam z norauto wklęsłe ledy a nie domowe jak napisałes czytaj całe posty to bedziesz wiedzieć!! :evil:Twoje zdanie jest nic nie znaczące ważne że mi sie podoba !! Pozatym każdy ma inny gust mi to dawno chodziło po głowie.dlatego sobie zrobiłem nikogo nie zmuszam |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|