|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
gaśnie przy odpalaniu POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
bajer
|
Wysłany: 13-02-2005, 21:01 gaśnie przy odpalaniu POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Nie wiem co je grane ale na benzynce mi odpala po czym gaśnie a jak dodaje i ujmuje gazu energicznie to chodzi jak przyczymam pedał gazu w podłodze to obroty spadają i odrazu mi gaśnie.
Natomiast na gazie idealnie chodzi odpala i jeździ spoko.
Czy to może być sonda lamda, sprawdziłem wszystkie podłączenia silniczek krokowy czujnik położenia przepustnicy wszystko jest spoko sonde wymieniałem niedawno miałem podobne objawy ale auto odpalało i nie wiem o co tera chodzi.
POMÓŻCIE!!!!!!!!! |
_________________ Tempra 1,6ie zagazowana |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 21:22
|
|
|
Jest tu tyle postów na ten temat,że teraz niewiem czy je czytałeś.
Czy wykożystałeś porady?
Jest tak,że co jakiś czas zaczynają się te same tematy z tymi samymi radami.Generalnie to powinieneś napisać co sprawdzałeś.
Wtedy możesz otrzymać inne wskazówki na rozwiązanie problemu. |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 22:49
|
|
|
Tematów o tym że ktoś nie może odpalić swojego bolidu było sporoooo, najlepiej jeżeli to jest wersja wtryskowa sprawdzić wszystkie czujki, sonda lambda nie wpłynie na opdalenie czy też nie |
|
|
|
|
bajer
|
Wysłany: 13-02-2005, 23:04
|
|
|
Słuchajcie a czujnik położenia przepustnicy może się tak dziać gdyż jak go odpale to go dławi a jak wyciągne wtyczke z czujnika to ładnie się wkręca i zaczyna chodzić. |
_________________ Tempra 1,6ie zagazowana |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 19-02-2005, 17:01
|
|
|
Najprawdopodobniej to jest Winowajca, gdyż jak odłaczysz kabel od czujki to komp. przechodzi w tryb awaryjny. musisz poszukać jakie sprawna czujka ma parametry |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|