|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Tipo 2.0 16V problem z rozruchem |
Autor |
Wiadomość |
nyatto

Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 17-05-2008, 20:18 [Benzyna] Tipo 2.0 16V problem z rozruchem
|
|
|
Witam, od paru dni mam problem z moim tipolotem, nie chce odpalać rano, falują obroty, na wolnych obrotach cały samochód wpada w drgania, lub wkręca się sam na obroty. Podejrzewam że jeden z wtrysków jest zapchany bo po odłączeniu go auto normalnie pracuje. Tipo jeździ na LPG jest to zwykła instalacja, odpalana na benzynie. Wcześniej były problemy z aparatem zapłonowym lecz go przeczyściłem i przez pewien czas było dobrze, wyregulowałem obroty i było w miarę ok, lecz od dwóch dni tipo nie jeździ, a dzisiaj jak go próbowałem odpalać to dziwnie strzelał. W tipo mam alarm "magnesowy" być może coś z nim jest nie tak, może odcina paliwo. Wymieniłem świece, filtry (benzyny, gazu, powietrza). Może ktoś ma jakąś sugestie co jest nie tak? |
_________________ Tipo 2.0 16V znów jeździ ;] |
|
|
|
 |
dziura

Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-05-2008, 20:26
|
|
|
A kopułke i palec też zmieniłeś? |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
 |
nyatto

Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 17-05-2008, 20:29
|
|
|
nie tego nie wymieniałem |
_________________ Tipo 2.0 16V znów jeździ ;] |
|
|
|
 |
GrzesiekK.

Pomógł: 43 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-05-2008, 22:31 Re: Tipo 2.0 16V problem z rozruchem
|
|
|
nyatto napisał/a: | dzisiaj jak go próbowałem odpalać to dziwnie strzelał |
Sprawdź czujnik Halla w rozdzielaczu zapłonu, jego ustawienie i szczelinę między czujnikiem a "zębami" na wałku aparatu, zrób reset ecu wtrysku, mi wygląda to na nałapanie błędów od jazdy na LPG. Czy masz przy jeździe na LPG odcinany sygnał z sondy lambda i emulacje jego dla ecu Pb? Bez tego będziesz miał cykliczne problemy z praca auta na PB.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|