|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gażnik WEBER 32/34 TLDE |
Autor |
Wiadomość |
tadziu47
Pomógł: 1 raz Wiek: 77 Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 63 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-06-2008, 13:05 Gażnik WEBER 32/34 TLDE
|
|
|
Witam !
Otóż byłem u " zachwalanego gażnikowca " , gdzie w gażniku WEBER 32/34 TLDE wymienił
w nim dostarczony przez ze mnie zestaw naprawczy do gażnika .
Zestaw kupiłem u nas w sklepie za cenę 56zł.
Na drugi dzień pod koniec regulacji gażnika , mechanik stwierdził , że prawdopodobnie
jest uszkodzony termozawór [ z białą porcelanką ] , gdyż nie podaje podciśnienia do
pneumatycznej pompki przyśpieszenia [ ? ]Mam przy okazji taki termozawór kupić [ ! ]
Czy może mi Ktoś podać dane katalogowe tego termozaworu .
Coś nie jestem przekonany , odnośnie diagnozy mechanika . Właściwie to silnik był bardzo gorący ,
i według mojego rozumowania , to ten termozawór mógł zamknąć dopływ do pompki
przyśpieszenia .
Może się też mylę ! ?
Proszę o dyskusję w tym temacie !
Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-06-2008, 14:38
|
|
|
Termo zawór zamyka się tak po paru minutach pracy silnika, zależy od temperatury otoczenia. Jego zadanie to podawanie podciśnienia w początkowej fazie pracy silnika z gaźnikiem do pneumatycznej pompki... która podtrzymuje podwyższone obroty zimnego silnika aż do wstępnego ogrzania z reguły wyłącza się miedzy 60 a 70 stopni na wskaźniku temp. cieczy chł. takie dodatkowe auto ssanie dla gaźnika działa nie zależnie od ssania z cięgna. Co do numeru katalogowego to koledzy którzy maja eper ci podadzą, choć jak dla mnie to wystarczyło by powiedzieć w sklepie o cho chodzi i powinni znaleźć, w razie czego jak nie znajdziesz to zadzwonię do nas do sklepu specjalizującego sie we włoszczyźnie i po proszę gościa żeby poszukał numeru i ceny i czy da sie zamówić. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|