|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Automaty się spotkały, jeden duży drugi mały |
Autor |
Wiadomość |
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-02-2009, 23:07 Automaty się spotkały, jeden duży drugi mały
|
|
|
Muszę się z wami podzielić wrażeniami.
W drugim tygodniu lutego skontaktował się ze mną kolega Robert. Nie jest jeszcze członkiem TTT mimo że kilka naszych autek już miał.
Robert okazał się właścicielem Tipo 2.0 Granturismo wersja "USA" (???) - oryginał w automacie!!!
Spotkaliśmy się w ostatni weekend. Kilka godzin spędziliśmy na krótkich testach w terenie,
omawianiu podobnych problemów, przeglądzie instalacji elektrycznej i dokumentacji technicznej.
Ma podobny problem jak ja. Mimo oryginalnego automatu działa on w trybie awaryjnym. W żadnym (!!!) warsztacie nie możemy znaleźć osprzętu do podłączenia się do instalacji skrzyni.
Można powiedzieć że sterowanie tą skrzynią mam już w małym palcu. Pokazałem mu jak do czasu znalezienia odpowiedniego warsztatu zrobić sobie półautomat - ręczne (elektryczne) sterowanie ASB - by móc włączać dowolny bieg aby nie katować skrzyni.
Ja mam Temprę z deską digital. Oryginalnie wyświetlacz biegów powinien być po lewej stronie "check panelu" - na zdjęciach go nie ma. Przycisk sport oryginalnie jest z lewej strony deski rozdzielczej, przy włączniku przednich halogenów.
Kolega Robert ma Tipo z deską analogową. Wyświetlacz biegów jak i przycisk sport jest tam umieszczony nad pokrętłami nawiewu.
Ciekawe spotkanie. Połączyliśmy siły w szukaniu serwisu. Kolejny krok - centralny serwis
fabryki w Bielsku-Białej. Wiemy bowiem że była tam kiedyś serwisowana tempra w automacie. |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 17-02-2009, 23:30
|
|
|
ehhh .... fajne wersje tych aut ale w razie czego jak przyjdzie co naprawić ... życzę powodzenia w rozwiązaniu usterki przy możliwie małym wkładzie finansowym ... |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 20-03-2009, 08:21
|
|
|
Centralny serwis Fiata w Bielsku-Białej - brak mozliwości podpięcia pod komputer skrzyni biegów. Brakuje im jakiejś pamięci do testera, owszem, kiedyś mieli ale się zgubił. |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|