|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
skad to sie bierze?? |
Autor |
Wiadomość |
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-02-2005, 17:41 skad to sie bierze??
|
|
|
„… jestem zdesperowany, dajcie mi namiar na kogoś co mi prawo jazdy odzyska bo szlag mnie trafi bez samochodu jeździć tym… mpk. Dobrze zapłacę,… prawo jazdy straciłem za … a na mpk w życiu się nie przerzucę, dzwońcie piszcie, jestem w wielkiej desperacji” . Z taką prośbą zwrócił się 21 stycznia 2005 r. na lubelskim forum internauta o pseudonimie „konio” po tym jak w dniu 12 stycznia 2005r. za jazdę pod wpływem alkoholu, zostało mu zabrane prawo jazdy. „Zdesperowany” zaproponował na forum internetowym kwotę 4 tysięcy złotych za odzyskanie „prawka”. Okazało się, że prawo jazdy utracił kilka dni wcześniej, bo 12 stycznia br. kiedy kierował Polonezem mając w wydychanym powietrzu 1,82 promila alkoholu. Całą propozycją zainteresowali się lubelscy policjanci. Rozpoczęli monitorowanie wszystkich informacji, które pojawiały się na forum i które pochodziły od tej samej osoby. Po przeprowadzeniu wszystkich czynności operacyjnych policjanci ustalili nadawcę pojawiających się propozycji i w dniu dzisiejszym zatrzymali go. Podczas przeprowadzonego przeszukania w miejscu zamieszkania policjanci zabezpieczyli dysk twardy komputera z zawartością korespondencji i nielegalnym oprogramowaniem. Internetowym nadawcą jest 21-letni mieszkaniec Lublina student jednej z lubelskich uczelni. Teraz za obiecywanie korzyści majątkowej w zamian za pośrednictwo w załatwieniu zwrotu prawa jazdy z instytucji państwowej oraz za posługiwanie się nielegalnym oprogramowaniem komputerowym odpowie przed Sądem. Grozi mu za to kara do 8-lat pozbawienia wolności. Ta sprawa jest kolejnym przykładem monitorowania przez policjantów sieci internetowej, w której jak wszystkim wiadomo nikt nie jest anonimowy. " |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-02-2005, 18:21
|
|
|
O ja piernicze moze i nas podgladaja.
:oops: :oops: :oops: :oops: |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2005, 08:11 Re: skad to sie bierze??
|
|
|
dla Policji |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
Faja
|
Wysłany: 08-02-2005, 11:49
|
|
|
Niezły gość?? Chyba mu się sufit na głowę spadł |
_________________ Misia sprzedana...:(Na zawsze pozostanie w mej pamięci....
Opelek-2.0 brązik:)
Temperki to są wozy... |
|
|
|
|
Y@nek
Wiek: 59 Dołączył: 01 Gru 2004 Posty: 87 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 08-02-2005, 17:22
|
|
|
Mogli jeszcze poczekać , i zgarnąć osobe która by mu zaproponowała odzyskanie prawka , lub lewe prawko. |
_________________ Janek
Tempra SW 1,6 i.e. |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-02-2005, 20:38
|
|
|
Ciekawe czy w ich domach na kompach jest legalny wind.word. itp |
|
|
|
|
Ajgor
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-02-2005, 21:11
|
|
|
Kiedys na grupie newsowej dotyczacej eMula bywalcy zaczeli sie przechwalac tym, kto od nich sciaga pliki Okazalo sie, ze w Polsce najczesciej sciagajacymi pliki sa uczniowie szkoly policyjnej i komisariatow w kilku miastach (o seminariach duchownych nie wspomne:) |
_________________ Pozdrawiam.
Ajgor.
Tempra 1.4 i.e. SPI. Bez gazu. '93
http://sekwencery.4sql.net - forum użytkowników procesorów gitarowych firmy Line6. Homerecording i sekwencery. |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2005, 22:09
|
|
|
Cuda na kiju!!! Jeszcze trochę a już nic mnie nie zdziwi. |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-02-2005, 23:07
|
|
|
dziura.arek napisał/a: | Cuda na kiju!!! Jeszcze trochę a już nic mnie nie zdziwi. |
Mam znajomego co pracuje w komputerowym sklepie .
No to prawie wszystkie bez względu na status społeczny tak sobie wgrywają.Tylko jak kogoś przyłapią to mu zaraz dolepią na ironie .No bo u kogoś paper w oku się widzi a usiebie belki nie. |
|
|
|
|
Gigant
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 10-02-2005, 08:19
|
|
|
sloneczna napisał/a: | Ciekawe czy w ich domach na kompach jest legalny wind.word. itp |
sloneczna... tak z pewnoscia
powiem wiecej.. sprawa z licencjami wcale nie wyglada tak cukierkowo, ze sie kupi oprogramowanie i ma na to papier, sa rozne typy licencji i zeby sie orientowac w tym wszytkim to kazdy uzytkownik musialby chyba zapraszac firme, ktora zajmuje sie audytem oprogramowania.
swoja droga prostym przykladem jest to, ze pan Bill G. ma zwlaszcza w Polsce monopol na swoj system operacyjny - Windows oraz pakiet biurowy Office... w kazdej szkole, w wiekszosci firm jest to standardowe oprogramowanie... jak na kieszen zwyklego czlowieka jest ono (...........) drogie (nawet nieosiagalne), mimo to czesto zdarza sie tak, ze trzeba w domu z niego skorzystac... jakies zadania ze szkoly (wlasnie scisle na pakiecie Office), czesto do pracy ludzie musza cos przygotowac......... tylko powiedzcie mi kogo stac na wywalenie ponad 2 tys. zl na taki pakiecik.
ja na szczescie tego problemu nie mam (prywatnie korzystam raczej z innego oprogramowania).
zreszta co tu gadac, w Polsce w ogole rozne dziwne rzeczy sie dzieja.
ale to juz zupelnie inny temat i moze nie warto zasmiecac tego forum.
Pozdro. |
_________________ UNO CLIP 1.0 i.e.S, 98 r.
www.UNOMANIA.republika.pl |
|
|
|
|
DOBERMAN
|
Wysłany: 21-02-2005, 21:53
|
|
|
Mezczyzna ten zostal zatrzymany za usilowanie wreczenia korzysci majatkowej.sprawa nielegalnego oprogramowania wyszla niejako przy okazji,niemogli wiec tego poprostu niezauwazyc,gdyz bylo by to sprzeczne z prawem.Nieznam przypadku by Policja posiadala nakaz prokuratora o przeszukaniu mieszkania z uwagi na fakt zainstalowania systemu operacyjnego bez certyfikatu.Mam na mysli mieszkania prywatnego a nie lokalu,w ktorym prowadzona jest firma! |
_________________ TEMPRA 1.9 TD 1994r 150.000 SPIESZ SIE POWOLI |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|