|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zatkany odpływ wody. |
Autor |
Wiadomość |
JACA
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-09-2006, 20:03 Zatkany odpływ wody.
|
|
|
Odpływ wody z parownika klimatyzacji jest zatkany, jak go udrożnić. (prawdopodobnie osadził się kamień)
Miał ktoś może z tym do czynienia?
Objaw jest taki: po około 20min (zależy od wilgotności powietrza) jazdy z klimatyzacją pasażerowi z wentylatora kabiny na nogi leje się zimna woda która powinna spłynąć pod auto.
Może ktoś ma jakiś rysunek pokazujący gdzie jest ten odpływ.
Fatum jakieś czy co!!
Trzy tygodnie temu powódź z zaworu nagrzewnicy (59 zł w ASO) teraz to.
Zrobiło się ciepło i... problem wraca. Skroplona na parowniku woda zbiera się w kanałach nawiewu zamiast spłynąć na zewnątrz, prosze o jakiś schemat , rysunek , cokolwiek by bezpiecznie udrożnić odpływ. |
_________________ FT SX SW 1,9TD DGT `93 218Kkm |
|
|
|
|
RYQ
Wiek: 39 Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Wrocław / Kietrz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-08-2008, 13:51
|
|
|
Pozwolę sobie odgrzać temat, zamiast zakładać identyczny.
Mam ten sam problem, z tym że u mnie woda leci pod nogi kierowcy. Uprzedzę ewentualne podpowiedzi - nie jest to zawór nagrzewnicy, płynu nie ubywa a leci tylko przy włączonej klimie. Możliwe, że odpływ jest zatkany bo ostatnio odgrzybiałem klimę. Czy ktoś wie gdzie go znaleźć albo ma inne doświadczenia w tym temacie? |
_________________ Tempra '94 SW Liberty 1.6 IE 159AT55B 169kkm
406 D9 '99 Sedan 1.8 XU7JB 296kkm
Wszystkie części Tempra 1.6 SW |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|