|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Coś puka... |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-07-2007, 21:30 Coś puka...
|
|
|
Siemanko,
tak jak w temacie - jak jadę (często na skręcie) jak jest jakaś nierówność, to słyszę puknięcia w zawieszeniu na przodzie... Nie zawsze, ale jednak słyszę...
Moje podejrzenia padają na tuleje na wahaczu - czy może to być przyczyną?
I drugie pytanie związane z w/w - jaką średnicę tulei potrzebuje do Tipo 1.6ie 93' (przed liftem)? Byłem w sklepie i gość rzucił mi bodajże 2 możliwości - 20mm i 21mm czy jakoś tak, a ja bladego pojęcia nie mam którą mam wziąć do siebie? |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-07-2007, 21:44
|
|
|
musisz jeszcze obstawic i sprawdzic sworzen, mocowania amorka - poduszka amorka.. ( jesli tylko na skrecie to mozna by skontrolowac jeszcze lozyska amorka) bo jak sa to delikatne pukniecia to bedzie podawac wlasnie na te elementy.. stan tulejek sobie wczesniej sprawdz np jadac na szarpak albo w domu na kanale za pomoca lomu
co do srednic to z doswiadczenia wiem ze roznie bywa, kiedys wymienialem jedna tulejke i wzialem z trw i dla trw byl tylko jeden wymiar bodajrze 21mm a okazalo sie ze wahacz z ocapa jaki mialem zalozony mial wymiar 20mm i trzeba bylo troszke porobic glutow spawarka i nabic na sztywno tulejke.. najlepiej przy kupnie tulejek wziasc obie i sobie wymowiwc ze ta ktora nie spasi idzie na zwrot.. wtedy masz pewnosc ze nie bedziesz musial przerywac pracy bo tulejka nie pasi |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|