Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Koledzy potrzebna podpowiedź!
Autor Wiadomość
timi 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 13-10-2008, 21:52   Koledzy potrzebna podpowiedź!

Siemacie koleżanki i koledzy! Własnie poskładałem moje autko (Tempra1.6sw silnik m.p.i). Do rzeczy ,spadł mi pasek rozrzadu i troche narozrabiał ,wymieniłem: gniazda,zawory splanowałem głowice i ustawiłem luzy na wałku,no i oczywiscie rozrzad .Autko odpaliło bez problemu ale silnik ma nierówna prace wolne obroty na poziomie 650 i lekko trzesie .Na obrotach wszystko wporzadku na bp i na lpg, ale stracił troche mocy, mam wrazenie ze sie ładnie wkreca na obroty ale auto jest wolniejsze.I tu pytanie do Was . Czy reset załatwi sprawe?Dodam ze czasem zaswieci mi sie kontrolka od wtryskow i da sie zauwazyc wachanie napiecia .Jak zegary i swiatła swieca normalnie to autko jedzie super ,a jak zegary warjuja i swiatła swieca jak szalone to autko traci troche mocy . Te dziwne objawy z pradem miały miejsce przed remontem głowicy i pamietam ze pare razy zgasł mi na luzie podczas jazdy. Niewiem czy to masa czy moze jakies czujniki a troche tego pod maska jest i dlatego PROSZE WAS O POMOC bo sam bym pewnie bładził z góry dzieki pozdrawiam Timi

Woks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 13-10-2008, 21:56   

zobacz na alternator mialem odobna przypadlos ale zgasl mi tylko raz i prawie odrazu elektronik

timi 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 13-10-2008, 22:23   

Z alternatorem walczyłem jakis czas temu ,spaliły mi sie dwa . Okazało sie ze jakis kabelek od kontrolki ładowania był spiety ( fabrycznie) z komputerem od ABSu, rozdzieliłem to wzbudzanie i ABS zaczał działac i alternator działał jak sie nalezy do dzis niewiem czemu tak to fabryka zrobiła nawet elektrycy sie poddawali dopiero jak przeleciałem cały schemat i wybebeszyłem wiazki elektr to sie wyjasniło . Ale dzieki za rade na wszelki wypadek sprawdze moze tym razem terz cos mu dolega pozdro Timi!

Odpowiedz do tematu