|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 19-09-2006, 22:13 skrzynia biegów
|
|
|
Nadszedł taki dzień że mechanizm róznicowy w mojej skrzyni powiedział- koniec.
Rozsypała się jedna z tych dwóch małych zębatek i to tak nie fortunnie że wybiła dziure w obudowie.Co radzicie-kupić skrzynie czy robić tą.Mam dylemat bo do sedici droższa bedzie(jak ktoś sie orientuje to podajcie cenę).I chyba trudniej dostac.Pomocy |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-09-2006, 07:17 Re: skrzynia biegów
|
|
|
Krzysztof A. napisał/a: | Nadszedł taki dzień że mechanizm róznicowy w mojej skrzyni powiedział- koniec.
Rozsypała się jedna z tych dwóch małych zębatek i to tak nie fortunnie że wybiła dziure w obudowie.Co radzicie-kupić skrzynie czy robić tą.Mam dylemat bo do sedici droższa bedzie(jak ktoś sie orientuje to podajcie cenę).I chyba trudniej dostac.Pomocy |
No, jeśli jest wybita dziura w obudowie to chyba nie ma co remontować!
Co do ewentualnego zakupu - może będzie pasować od innych wersji 2.0?
Mocowanie powinno być podobne tyle, że przełożenia mogą być inne... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
rosama
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 09:51
|
|
|
Myślę, że najlepiej byłoby kupić jakąś używkę na giełdzie samochodowej - od firmy, która daci gwarancję (choćby na miesiąc). Są takie firmy...
Remontowanie skrzyni to ryzykowna sprawa - musi to zrobi mechanik który zna się na rzeczy, a nie taki, który mówi, że się na tym zna... |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:22
|
|
|
No tak ale po wstepnym zorientowaniu się ciężko taką skrzynię dostać.Siwy z Radomia jak dzwoniłem to mówił wstepnie o piątku w przyszłym tygodniu ale nie wiadomo jak to bedzie.Moż macie jakieś namiary gdzie pytac o taką skrzynię. |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 08:57
|
|
|
Krzysztof A. napisał/a: | Moż macie jakieś namiary gdzie pytac o taką skrzynię |
Kiedyś zapodałem na forum telefony i adresy serwisu w Częstochowie, gdzie można kupic oryginalne używki sprowadzone prosto z Włoch (w dobrym stanie a nie takie co na polskich szrotach są loterią) - niestety już nie ma mojego ogłoszenia.
W tym serwisie można równiez zregenerować skrzynię, a robią to dobrze bo widziałem.
Oto namiary:
1. 034 362-16-47 "Marco" - gościu jest przygłuchy więc trzeba mówić wyraźnie.
2. 034 362-12-10 "Moto Italia" - to jest brat tego pierwszego więc jesli nie ma jakiejś części u jednego to jest u drugiego.
Można zapytać o możliwość wysyłki, sam robiłem zakupy kolegom i wysyłałem części w świat ale skrzyni jeszcze nigdy.
Niektórzy koledzy na forum mówili że przepłacam ... ale ja wolę przepłacić te 20 zł i kupić dobrą używkę prosto z Włoch gotową do zamontowania niż bawić się z używkami z polskich szrotów z którymi jest jak na loterii - albo zadziałają albo nie albo będą działać i zaraz padną. |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|