|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Szukam części do skrzyni biegów. |
Autor |
Wiadomość |
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 04-03-2005, 19:01 Szukam części do skrzyni biegów.
|
|
|
Wiem, że to nie ten dział, ale jako, że jest częściej odwiedzany a części potrzebuję na gwałt.
Nie jestem zainteresowany całą skrzynią, bo moja po rozkręceniu wyglądą świetnie. Elementy sa niewytarte i prawie nie widac śladów zużycia. Niestety widełki II biegu zostały starte najprawdopodobniej przez uszkodzoną poduszkę lub niewłaściwe właczanie biegu. Szukam więc takiej części i ewentualnie przesówki która z widełkami współpracuje.
Auto to Tipo 1.6 ie OHC skrzynia 57/16. Posiadam zdjęcia uszkodzonych elementów i będę wdzięczny za jakiekolwiek informację.
Ponieważ do poniedziałku musze podjąć decyzję co dalej robić to tego dnia post zostanie usunięty. |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 04-03-2005, 22:30
|
|
|
Kup nowe części w sklepie żadne tam rozbieranki bo w innych może to jeszcze bardziej fatalnie wyglądać |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-03-2005, 22:33
|
|
|
Tomilee napisał/a: | Kup nowe części w sklepie żadne tam rozbieranki bo w innych może to jeszcze bardziej fatalnie wyglądać |
Tylko i wylacznie, chyba ze samemu bedzie sie skrzynie skladac, rozkladac, montowac, demontowac... Lepiej juz chyba kupic uzywana z gwarancja... |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 04-03-2005, 23:41
|
|
|
Nie ma się co oszukiwać jak można dać gwarancję na coś co przekręciło już 100 - 200 tyś km, to trzeba być wrózią Euzebią. Taką gwarancję "rozruchową" to każdy może dać bo ruszyć ruszy a po miesiącu złom. Jeżeli masz ogólnie dobrą skrzynię o małym przebiegu to kup NOWE części a całość skrzyni będzie działać ładne parę lat a nie tylko na rozruch - za 400 zł |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 05-03-2005, 09:07
|
|
|
Własnie racja. Jak można dać gwarancję na coś jeśli samemu nie jest sie pewnym. Skrzynia po wlaniu Dr.Motora spokojnie przejdzie "gwarancję rozruchową". Jeśli skrzynia ma nakulane min 100.000 to raczej nikt nie może nic zagwarantować.
Zresztą rozgraniczmy 2 sprawy: uszkodzenie mechaniczne (niewłasciwa eksploatacja czy wada materiału) a zuzycie mechaniczne. Mnie dotyczy ten pierwszy przypadek, bo skrzynia sama w sobie jest dobra.
Co do podmianek to nie wolno wymieniać wałków na uzywane lub wkładac 2 różnie zuzytych zębatek. Tu jedyny problem jest taki, że widełki które tylko przesuwają przesówkę są wytarte. Nie zazębiaja się z niczym i jeśli nie są starte to na 100% sa dobre. Wiem jak wyglądają nowe więc łatwo moge porównac.
Jeśli jednak nie znajdę nic dzisiaj to zamówię nowe... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|