Tempra Tipo Team Strona G³ówna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Dobre przewody zap³onowe do 2.0 16V
Autor Wiadomo¶æ
GrzesiekK. 

Pomóg³: 43 razy
Do³±czy³: 17 Pa¼ 2006
Sk±d: Lublin
Województwo: Lubelskie
Wys³any: 02-01-2007, 19:49   Dobre przewody zap³onowe do 2.0 16V

Dzisiaj szlak mnie trafil normalnie, chcialem delikatnie podregulowac wolne obroty, podnosze maske, nachylam sie nad g³owica i kurcze nie wierze, przewody swieca ;/ dotykajac reka co prawda jeszcze nie bija, auto odapala na zimno nawet na gazie bez problemu ale wyraznie widac jak kazdy przebija delikatnie na silnik, obecne ktore mam zalozone to JANMOR'y polecane przez Was, maja niecale 4 miesiace, cale szczescie ze to nie ja za nie placilem tylko poprzedni wlasciciel ale stwierdzam ze to jednak niezly shit bo u ojca w 1.4 przewody tej samej firmy tafilo po jednej zimie.

Wiec pytankom jakie dobre i nie zabojczo drogie sprawdzone przewody do tego silnika polecacie, najlepiej z jakims namiarem na zakup on-line ;]

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a t± zbudowa³em sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car ¿ony, koszyk na zakupy :D
     assistance

ZielonyTBG 

Pomóg³: 94 razy
Do³±czy³: 12 Lut 2006
Sk±d: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
Wys³any: 02-01-2007, 19:58   Re: Dobre przewody zap³onowe do 2.0 16V

GrzesiekK. napisa³/a:
JANMOR'y polecane przez Was,

Hola,hola.Ja tego szajsu nie poleca³em i nie polecê nikomu bo te¿ mi pad³y w ekspresowym tempie.Po prostu badziew jakich ma³o.
     assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Wys³any: 02-01-2007, 21:45   Re: Dobre przewody zap³onowe do 2.0 16V

ZielonyTBG napisa³/a:
GrzesiekK. napisa³/a:
JANMOR'y polecane przez Was,

Hola,hola.Ja tego szajsu nie poleca³em i nie polecê nikomu bo te¿ mi pad³y w ekspresowym tempie.Po prostu badziew jakich ma³o.

Sorki troche za ogólnie napisa³em, ale fakt faktem ze sporo osób na forum je poleca³o w innych watkach ;]

Z moimi jest tak ze na zimno nie "bij±", ale jak juz je podgrzeje od silnika to zaczynaja udawac choinke ;]

assistance

unknown 

Pomóg³: 66 razy
Do³±czy³: 17 Mar 2005
Sk±d: |°Bielsko-Bia³a°|
Województwo: ¦l±skie
Wys³any: 02-01-2007, 23:57   

heh... a ja ostatnio nie mia³em wyj¶cia i kupi³em janmory, ale przy saamym sprzedawcy prawie p³aka³em, ¿e to shit... w razie czego moje poprzednie 13letnie przewody fiat-lancia orginalne wo¿ê... zawsze nimi mo¿na poratowaæ... mm nadziejê,¿e te fioletowe janmory co mam to s± z tej serii nie dwutygodniowej trwa³o¶ci.... w sumie za nied³ugo 3ci tydzieñ bêdzie jak jeszcze dzia³aj± :crazy:

a przewody - jakiekolwiek dobre silikonowe le nie janmory :) NGK ponoæ siê trafiaj± taniej nieraz... jest te¿ jaka¶ chyba polska czy niemiecka firma... czasem tañsze ni¿janmory ale spoko, tylko rzadko siê pojawiaj±... by³a nazwa na forum wymieniana, ale teraz sobie nie przypomnê...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
by³a niezawodna 1.6 Ga¼nik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie siê trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

slavol 

Pomóg³: 7 razy
Do³±czy³: 24 Maj 2005
Sk±d: Chodzie¿
Województwo: Wielkopolskie
Wys³any: 03-01-2007, 00:20   

Witam.
Te¿ przejecha³em siê na janmorach, wynika to chyba z mnogo¶ci wersji i trudno¶ci w dopasowaniu. Przesta³em kombinowaæ jak zaoszczêdziæ 20 z³ i kupi³em orginalne magnetti marelli, i spokój, polecam.

GrzesiekK. 

Wys³any: 03-01-2007, 12:13   

W koñcu chyba kupie przewody Boscha bo mozna je u mnie kupic w sensownej cenie, chcia³em NGK ale narazie brak kasy ;/

Mia³ kto¶ do czynienia z was z Boschami?? Niby powinny byc ok ale moze jednak nie a nie chcialbym sie o tym przekonac na swoim aucie ;]

assistance

Michu 

Sk±d: Olsztyn
Województwo: Warmiñsko-Mazurskie
Wys³any: 03-01-2007, 15:20   

Witam. Moje poprzednie przewody to te¿ by³ Janmor jakie¶ czarne odziwo wytrzyma³y roczek i prawie 20tkm. Przez "zim±" (pseudo) zakupi³em Sentech-y dedykowane rzekomo do gazu cena bardzo przystêpna ok 30z³, dzia³aj± bardzo dobrze. Pozdrawiam

Co by nie by³o zawsze do przodu ...
     assistance

unknown 

Pomóg³: 66 razy
Do³±czy³: 17 Mar 2005
Sk±d: |°Bielsko-Bia³a°|
Wys³any: 03-01-2007, 16:57   

w³a¶nie,Sentech, to jest chyba ta marka co mia³em na my¶li wy¿ej....ma³o popularne ale s³ysza³em pozytywne opinie a w niektórych sklepach ceny rzeczywi¶cie bardzo interesuj±ce
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
by³a niezawodna 1.6 Ga¼nik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie siê trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

romano 

Pomóg³: 56 razy
Do³±czy³: 09 Sty 2005
Sk±d: Chorzów
Wys³any: 03-01-2007, 20:20   

Ja ¶migam na sentechach i sprawuj± siê ca³kiem dobrze, po dwóch latach je wymieni³em na to samo bo silnik nie pali³ na wszystkie gary, ale jak siê okaza³o nie by³a to wina kabli lecz pocz±tek koñca uszczelki.

Moneta

MupiK 

Pomóg³: 15 razy
Do³±czy³: 14 Maj 2005
Sk±d: Zabrze
Wys³any: 03-01-2007, 22:39   

Ja mam janmory 2 rok i jak narazie odpukac bez problemow :-)
W przypadku tych kabli chyba wieksze znaczenie ma na ktorej zmianie byly robione i czy byl nadzor czy go nie bylo i chopcy szaleli :sciana:
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i czê¶ci do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciep³a i inne. W razie pytañ proszê ¶mia³o pisaæ.
     Moneta

valdmidi 

Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 01 Gru 2005
Sk±d: tarnów
Województwo: Ma³opolskie
Wys³any: 19-04-2007, 23:22   

A ja mia³em te zachwalane NGK i nie wytrzyma³y nawet roku! Fajki na ¶wiecach ¶wieci³y jak diody w golfie po agrotuningu. Teraz mam janmory ( te najdro¿sze) i jestem bardzo zadowolony.

Jarek 5TT 

Pomóg³: 4 razy
Do³±czy³: 20 Lis 2005
Wys³any: 25-04-2007, 17:46   

Nie wiem jak w TT bo tak sie trafi³o ¿e nie bylo potrzeby zmieniaæ ale mam przyk³ad z Palio 1,6 (gaz+ jazda ¿ony) stare wymienione na Bosch ok pó³ roku strza³ w obudowê filtra powietrza (prawie zawa³ kierowcy+250z³ za obudowê) my¶lê niemo¿liwe ¿e przewody, wieczorem widoczna choinka z dwóch kabli kupi³em Janmory na razie te¿ pó³ roku i ok ale g³owy bym nie da³ ¿e bêd± super mo¿liwe
MupiK napisa³/a:
znaczenie ma na ktorej zmianie byly robione
     Moneta

avenger85 

Pomóg³: 6 razy
Do³±czy³: 18 Lut 2007
Sk±d: Ostrowiec ¦w.
Województwo: ¦wiêtokrzyskie
Ostrze¿eñ:
 10/3/5
Wys³any: 25-04-2007, 18:50   

ja to nie rozumiem tych prób zaoszczêdzenia 10-20 zl .... przewa¿nie jest tak ¿e ten co kupuje taniej p³aci dwa razy i doskonale to potwierdzaj± wasze komentarze...
zamiast kupowaæ te wynalazki typu janmor i inne proponuje zamówiæ oryginalne kable :)

akj3 

Pomóg³: 26 razy
Do³±czy³: 15 Lut 2007
Sk±d: Oroñsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
Wys³any: 25-04-2007, 19:52   

A jakiej firmy s± oryginalne?? Ja za³o¿y³em ostatnio u siebie Magneti Marelli. W sumie to da³em kupê hajsu za nie ale te przynajmniej pasuj±. Inne same wyskakiwa³y sobie z kopu³ki na przyk³ad... :sciana:

BeerfaN 

Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 26 Sty 2007
Sk±d: Warszawa Marysin
Wys³any: 26-04-2007, 06:38   

Ja wrzuci³em sentechy. Wcze¶niej przez oko³o 100kkm by³y oryginalne MM - nie przebija³y, zmieni³em prewencyjnie.

159A3.0000.75.37.430

Hemi 

Do³±czy³: 04 Gru 2004
Sk±d: W-wa
Wys³any: 26-04-2007, 13:11   

Kerr Nelson... do 1.6 komplet kosztowa³ 85 z³. U mnie sprawowa³y bardzo dobrze
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

1dawidb 

Do³±czy³: 28 Kwi 2007
Sk±d: Wroc³aw
Województwo: Dolno¶l±skie
Wys³any: 06-05-2007, 07:41   

Silnik jaki posiadasz montowany by³ równie¿ w np Cromach i jak w³a¶niem równie¿ w mojej Cromci zak³ada³em przewody ale Beru komplecik mnie wyniós³ 75z³

Slaweks2000 

Do³±czy³: 12 Sie 2007
Sk±d: Po³aniec
Województwo: ¦wiêtokrzyskie
Wys³any: 02-09-2007, 11:50   

ja obecnie posiadam przewody Sentech Clasy C jak narazie sprawuja sie bardzo dobrze!!! Wcze¶niej kupi³em Jantar czy jakos tak silikonowe zesztywnia³y po paru miesiacach!!!!!! Poszlem z powrotem do tego samego sklepu i znów chcia³ sprzedawca wlepiæ mi to dziadostwo no ale sie juz nie dalem!!!! I jak pisa³em na pocz±tku wybralem Sentech .

mrk69 

Pomóg³: 31 razy
Do³±czy³: 25 Maj 2006
Sk±d: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
Wys³any: 06-09-2007, 13:15   

Slaweks2000 napisa³/a:
Jantar
Dobre :badgrin:

U mnie w mie¶cie niestety Janmory (napis z ty³u: made in USA, chyba Uganda, Somalia, Alegieria :badgrin: ) maj± monopol i nic innego kupiæ siê nie da (w ci±gu roku mam ju¿ 3 komplet i najlepiej sprawowa³y siê 13 letnie Boshe, które trzymam na czarn± godzinê), ale znalaz³em w necie Sentechy za 63 z³ :)

Carol 

Do³±czy³: 06 Sie 2006
Sk±d: Szczytno
Województwo: Warmiñsko-Mazurskie
Wys³any: 06-09-2007, 16:08   

Ja obecnie mam kable Bosha i jestem zadowolony da³em za nie 85z³. Wcze¶niej mia³em Fiat-Lancia(orygina³y) nie potrzebnie je wymienia³em :sciana: bo win± mojego problemu nie by³y przewody ;D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum

Wersja do druku

Skocz do: