|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dobrze wybrałem? |
Autor |
Wiadomość |
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-07-2011, 12:09 Dobrze wybrałem?
|
|
|
Witam, wczoraj zadzwonił kumpel z prośbą aby wybrać mu głośniki do auta, ponieważ on nie ma kompletnie pojecia co wziąć, bo tyle tego jest. Miały być głośniki do120zł 10cm średnicy.
Przejrzałem najciekawsze oferty i ostatecznie wybrałem ten komplecik; http://moto.allegro.pl/jb...1676928874.html
Pytanie do bardziej obeznanych np do kolegi Leśniczego, czy w tej kwocie można było znaleźć coś lepszego z tego co dostępne jest na allegro??
** Dodano: 01-07-2011, 13:15 **
Szczerze mówiąc wahałem się pomiędzy jbl a tymi: http://moto.allegro.pl/bl...1693562259.html Problem w tym że jeszcze nigdy nie słyszałem jak grają głośniki 3ohm w aucie i dlatego odpuściłem to sobie. Gdybym kupował dla siebie to pewnie bym sie skusił i sprawdził, ale dla kumpla chce czegoś pewnego i sprawdzonego
Co poniektórzy dziwią się pewnie że nie wybrałem kompletu pioneera, ale nie ma co sie oszukiwać, firma JBL jest w tej branży lepsza i teraz trochę żałuję że nie skompletowałem całego zestawu CA z serii JBL Z pionka znalazłem nawet fajne 3 drożne głośniczki ale miały gorsze parametry niż JBL. |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-07-2011, 15:40
|
|
|
D@wIdS, ogólnie to tez nie bardzo rozumiem po co stosować cewkę 3ohm ... chyba tylko po to żeby w tańszych chińskich radiach upalały się końcówki mocy lub producent z góry zakłada, że na kablach będzie strata ok 1ohm więc ostatecznie końcówka będzie miała prawidłowe obciążenie ...
zapytaj jeszcze kumpla czy nie bedzie potrzebował maskownic bo zestaw JBL w komplecie nie ma a blaupunkty mają. w każdym razie powiem szczerze, że w przypadku głośników o średnicy nie będzie większej różnicy czy to pionnier, sony,jbl czy blaupunkt...
wytłumacz też koledze,( bo może później pretensje ) że jak zamiast chińskiego chłamu kupi markowe głośniczki to, żeby sie nie spodziewał wielkiego szału i trzęsących się lusterek od basu bo żeby nawet wydał 500zł to z 10cm basu praktycznie żadnego nie będzie ....
tak tylko uprzedzam bo kiedyś robiłem w sklepie z CA i nie raz było tak że chłopaki do cinquecento kupowali lepsze 10cm, a później wracali z pretensjami, że głośniki charczą ... wychodze z nimi do auta, a tam loudnes ON , BASS +10 , volume rozkręcone na 3/4, membran o mało nie wyrwie z koszyka ... bo oni myśleli, że będą się lansować jakby mieli suba 500W w bagażniku .... |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-07-2011, 15:53
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | D@wIdS, ogólnie to tez nie bardzo rozumiem po co stosować cewkę 3ohm ... chyba tylko po to żeby w tańszych chińskich radiach upalały się końcówki mocy lub producent z góry zakłada, że na kablach będzie strata ok 1ohm więc ostatecznie końcówka będzie miała prawidłowe obciążenie ... |
Właśnie od razu to mi się rzuciło w oczy a że nigdy czegoś takiego nie widziałem to nie będe przecież ich nikomu zalecał. Czort wie jak to długo pogra.
Mówiłem mu już że z gówna miodu nie wyciśnie, ale większe w oryginalne otwory mu nie wejdą więc nie chce kombinować. Zwolennikiem trzęsących się lusterek to nie jest więc o to się nie martwię. Maskownic nie potrzebuje bo one idą w deskę rozdzielczą i na to oryginalne maskownice takie jak na przykład w tipo:)
Ok to tyle, wszystko już wiem, dzięki :] |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|