Czarna podsufitka |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 02-10-2012, 08:01 Czarna podsufitka
|
|
|
Jako że moja była troche poplamiona i wypłowiała oraz miała parę zatargań od przewozu mebli, to postanowiłem zmienic ogólnie kolor podsufitki. Koszt to niecałe 50 zł (materiał + klej)
Trochę mordowni z tym było po trzeba było wyprofilowac materiał na podsufitce ale myślę że mimo że nie jestem profeską to mi się udało
Tak wyglądała moja podsufitka po zdjęciu
Tu w trakcie klejenia ( dali mi śmierdzący klej na bazie butaprenu, bez otwartego pomieszczenia odjazd gwarantowany )
A tu efekty Na żywo lepiej wygląda Ja jestem basz zadowolony
** Dodano: 02-10-2012, 09:04 **
Zapomniałbym, potrzebuje 2 zaślepki na uchwyt w podsufitce te nad kierowcą bo mi się zrąbały przy wyciąganiu |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-10-2012, 08:32
|
|
|
podoba mi się Nigdy nie byłem za obklejaniem ale u ciebie wyszło całkiem elegancko, chyba u siebie będę musiał na wiosnę pomyśleć Tylko jak kolor daszków rozwiązać, chyba że do flokowania dać i resztę szarych elementów... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
|
Wysłany: 02-10-2012, 10:09
|
|
|
KrzychuB, Elegancko Krzychu. Aż tak dobrego efektu się nie spodziewałem Gratki |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
vego21
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
|
Wysłany: 02-10-2012, 10:09
|
|
|
No no fajowo, gratki za robotę Oby klej nie puścił oczywiście podsufitki nie Ciebie |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 07-10-2012, 15:33
|
|
|
Lasgo07 napisał/a: | Aż tak dobrego efektu się nie spodziewałem Gratki |
Nie przesadzaj
vego21 napisał/a: | Oby klej nie puścił oczywiście podsufitki nie Ciebie |
Niema szans
EDIT:
Temat przywrócony więc zapraszam do niego jak co
A od siebie dodam, smród w autku był tak około 2 dni Mam nadzieje że to długo wytrzyma |
|
|
|
|
|
shwax
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 253 Skąd: Pabianice
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-10-2012, 16:19
|
|
|
KrzychuB, mógłbyś jeszcze napisać jakiego materiału użyłeś i jakiego kleju, czy przygotowałeś jakoś specjalnie podsufitkę przed tym zabiegiem, czy tylko zdjąłeś i od razu klej+materiał.
W swoim Tipo też kiedyś rozważałem takie coś, bo to co zostało z mojej podsufitki to była istna masakra. Stary materiał dosłownie "kruszył się" i strzępił po mocniejszym dotknięciu . Ale jak to w życiu bywa, nigdy nie było czasu na takie zabawy i tak już pozostało aż do sprzedaży auta |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94 |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 07-10-2012, 16:25
|
|
|
shwax, nic specjalnie nie przygotowywałem oprócz rękawiczek i czapki co by włókno szklane nie kuło Ściągnąłem ją i bezpośrednio położyłem klej. Materiał to typowy do tapicerki z cienką gąbką pod spodem, nazwy nie znam ale w punkcie tapicerskim Ci doradzą Przy klejeniu chałupę otwórz na oścież bo smrodem można się naćpać Klej to Bonaterm A plus (bodajże) na bazie butaprenu. Są różne zdania na jego temat ale kumpel ma już swoją podsufe na nim już prawie 2 lata i trzyma. Klej nakładałem pędzlem. Najpierw poleciałem całość podsufitki a potem kleiłem 2 raz bezpośrednio przed położeniem materiału stopniowo Jak będziesz brał materiał to weź tak ciut więcej niż rozmiar podsufitki co by załamanie się ułożyły prawidłowo |
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-10-2012, 18:49
|
|
|
Nie no zajebioza Ja już szukałem ładnej podsufitki do swojego wozu ale widzę że taka przeróbka wygląda lepiej niż z fabryki Jak tylko na głowę w czasie jezdy nie spadnie to wiosną się za to biorę Musze tylko poczekać aż ubije interes z Tomkiem żeby dobrać podobny kolor co wykładzina na podłodze
Gratulacje i dzięki za pomysł
Nawiasem, kupowałeś materiał na allegro? |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 07-10-2012, 19:00
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | Gratulacje i dzięki za pomysł |
D@wIdS napisał/a: | Nawiasem, kupowałeś materiał na allegro? |
Nie, kupowałem u w sklepie u mnie z materiałami tapicerskimi lepiej widziec na żywo co się chce położyc |
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 07-10-2012, 19:02
|
|
|
No właśnie u mnie takiego sklepu nie ma |
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 07-10-2012, 19:31
|
|
|
D@wIdS, to jak chcesz to mam jeszcze resztki tego materialu to bym Ci próbkę wysłał pocztą byś zobaczył czy pasuje Ci i jak co zamówi się u tego gościa |
|
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 07-10-2012, 19:33
|
|
|
Ok, ale na razie trzymaj, odezwę się do Ciebie jak ubiję interes z tomkiem bo teraz nawet nie mam punktu zaczepienia |
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Arco
witamy nowego
|
Wysłany: 01-03-2013, 16:50
|
|
|
No no a zawsze się zastanawiałem jak odnowić podsufitkę i jedyne co przychodziło mi do głowy to kupić nową, a tu taki fajny sposób :] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|