|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem ze swiatlami?? |
Autor |
Wiadomość |
Tymon
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-08-2008, 11:05 Problem ze swiatlami??
|
|
|
Witam wszystkich !!
Jak widać jestem nowy. Kupiłem ostatnio Tempre 1.6 i prawie bylbym zadowolony z zakupu, ale.... no własnie. Wszystko( prawie) w miare ladnie chodzilo do czasu.
Moze nie bede wymienial po kolei problemow a skupie sie na najbardziej istotnym
A mianowicie ...zapalam auto i wszystko ladnie chodzi ( wczesniej tracil obroty ale to przez swiece) wrzucam bieg...spuszczam ....ręczny mam juz odjezdzac, ale przypominam sobie o swiatlach. wlaczam je a tu mi gasnie. i tak za kazdym razem gdy wlaczam swiatla gasnie( i jeszcze alarm dziwnie "pierdzi").
Mozle mieliscie podobny problem albo wiecie co moze byc nie tak.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-08-2008, 16:15
|
|
|
Tymon, od poczatku tak masz czy teraz ci sie to stalo? Wyglada na zwarcie. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-08-2008, 20:31
|
|
|
Jeśli to zwarcie to czy nie powinien mu pierdyknąć któryś bezpiecznik? np od świateł. Ja bym ściągnął plastiki z kierownicy i pod nią i dokładnie wy oglądał kable od stacyjki oraz kable przy skrzynce z bezpiecznikami czy coś się nie nadpaliło naderwało. Może być tak że któryś kabel sie przegrzał i stopił izolacje i masz przebicie ze świateł na elementy zapłonu. Po oglądaj kabelki. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
Tymon
witamy nowego
|
Wysłany: 20-08-2008, 14:44
|
|
|
wczesniej chodzil normalnie ...no tylko problem z tymi swiecami mialem. pozniej pojechalem nad morze, wracam, odpalam no i gasnie bezpiecznik jest dobry raczej ...ale np. jak wypne takostki co jest na tej skrzynce to wszystko gra..no tylko tyle ze nie mam swiatel..a jak wepne na zapalonym i wlaczonych swiatlach to gasnie...nie mam pojecia co sie tam stalo ... moze faktycznie jakies zwarcie...poszperam w tych kablach i zobaczymy co to z tego bedzie ... |
|
|
|
|
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-08-2008, 20:49
|
|
|
odpinaj kostki po kolei i patrz która aternator dostaje dużego obciążenia przy zwarciach i dusi silnik |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
Tymon
witamy nowego
|
Wysłany: 20-08-2008, 22:51
|
|
|
no tak wlasnie zrobilem ... i wyszla mi ta przy swiatlach ...ale co z nia zrobic ?? wymienic czy co ?? |
|
|
|
|
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-08-2008, 07:45
|
|
|
kostka do H4 kosztuje 3 zeta odetnij starą i zamontuj nowa innego rozwiazania nie ma bo jak styki zaśniedzieją zaczyna się grzać i topi sie cała kostka a szkoda czasu na ratowanie czegos co kosztuje 3 zeta jak mozna nowe i pewne tak więc kombinerki w ręke i działaj |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
Tymon
witamy nowego
|
Wysłany: 21-08-2008, 21:24
|
|
|
dzisiaj po robocie mielem wziasc sie za auto z kumplem ...ale ...jak odpalilem i wlaczylem swiatla wszystko bylo ok ...co dziwne bo nic nie robilem w miedzy czasie ale jak sie zabralem za zbieranie tych kabli do kupy znowu sie pojawilo to samo ... :/
z bratem siedzialem z 3 godziny i doszlismy do wniosku ze na karoserii nie ma masy...i przy wlaczonych swiatlach pewnie nie dostarcza tego napiecia ile trzeba ...alarm mysli ze auto wylaczone i wszystko odlacza, i swiatla i zaplon i wszystko ... jutro pewnie zobacze czy to o to chodzi bo dzisiaj juz za ciemno bylo na takie zabawy ...A jak nie o to chodzi to ja juz nie wiem ... pewnie powymianiam ta kostke i zobacze co sie bedzie dzialo ...
a no i przepraszam za moze niezbyt fachowy opis, ale jestem po kilku glebszych i w sumie sam dokladnie nie wiem o czym pisze
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|