|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Auto alarm Dog 06 |
Autor |
Wiadomość |
osdy
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-07-2010, 11:24 Auto alarm Dog 06
|
|
|
Witam - czy ktos miał do czynienia z tym alarmem DOG 06? Zakupilem samochód własnie z takim alarmem i myslałem, ze jest odłączony (tak mówił sprzedający) - syrena ma odpiete kable. Pilota z jednym zielonym przyciskiem mi dał ale po wymianie baterii i wciskaniu nie działo się z alarmem nic. Więc mówię miał racje sprzedajacy, ze wyłączony alarm. Jakiez było moje zdziwienie gdy kilka dni temu alarm sam z siebie się w nocy uzbroił - odciął dopływ paliwa i zaswiecila sie czerwona dioda w czujnikach przy lusterku górnym- wziąłem tego pilota i pik dioda zgasła a paliwo popłynęło. Wczoraj niestety było podobnie ale jak zrobiłem pik pilotem - dioda zgasła, paliwo popłynęło ale rozrusznik nie chcial zakręcić. Po kilku probach rozłanczania i podłanczania centarlki alarmu udało sie odblokowac zasilanie rozusznika.
Teraz moje pytanie: Czy wie ktos jak to odłączyc ten alarm ? Wyciągnąłem wszystkie kable z centralki alarmu ale to i tak nic nie daje bo odcina wtedy dopływ paliwa. |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-07-2010, 11:42
|
|
|
osdy, musisz wylutowac tzw petle i kable co ida pod stacyjke bo inaczej to bedzie lipa nic nie zrobisz musiz doprowadzic to do stanu takie jak przed załozeniem tego alarmu albo sprawdz krancówki w dziwach moze ktoras jest uszkodzona albo czujniki ruchu jak by było uszkodzone to wymien i bedzie ci normalnie alrm smigał |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
osdy
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-07-2010, 11:45
|
|
|
do drzwi napewno nie mam nic doprowadzone - sam zakladalem centralny a zadne kable nie wchodzily w drzwi. Mam sam goły alarm, ktory dziala chyba wlasnie na ruch i nie wiem jeszcze na co tzn. nie powienien dzialas bo ja go wogole nie uzbrajam .... |
|
|
|
|
dota4fun
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-07-2010, 21:13
|
|
|
Witam, według mnie to sam nie powinienes sie z tym bawić , chyba ze znasz sie na schematach, alrm jest tak zaprojektowany aby jego odlaczenie sprawilo problem, sam mialem z tym problem. Jedynie dobry elektryk moze doprowadzi do stanu z przed załozeniem alarmu...
Ja np dalej sie z tym mecze, przelozylem instalacje z innego auta, tam byl alarm niby odciety, wiec wywalilem go całkowicie i sama elektryke przelozylem i teraz nie dziala mi jak powinno...
Jak trwoga to do Boga .
Pozdro. |
_________________ 1.9 TD.S Tempra
mood ^^
Design podstawa
Tuning zabawa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|