|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nierówna praca silnika... |
Autor |
Wiadomość |
Tomasz
|
Wysłany: 09-06-2005, 15:05 Nierówna praca silnika...
|
|
|
Witam wszystkich!!Mam pytanko, co moze byc przyczyna nierownej pracy silnika-tak sobie pyrka:? Kumpel mowil mi, ze to gaznik i dlatego,moze to byc prawdą(nbie chce mi sie wierzyc) Mam silniczek 1.6 A 3.000
[ Dodano: Czw 09 Cze, 2005 16:06 ]
Dodam, ze swiece, kable i kopolka nowesie:D Pozdro
[ Dodano: Czw 09 Cze, 2005 16:06 ]
I sytuacja jest identyczna tu i tu-gaz, benzyna. |
_________________ tipo 1.6 gażnik+ LPG 92r |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-06-2005, 21:30
|
|
|
Jeśli zapłon ok i układ zasilania ok to może być początkowa faza uszkodzenia uszczelki pod głowicą. |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 09-06-2005, 21:34
|
|
|
Uszczelka niedawno wymieniana wiec odpada... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-06-2005, 22:30
|
|
|
no to musisz grzebać.... gaźnik warto rozebrać i poczyścić, nawet mi się to udało :-) więc nie jest takie straszne...... dodatkowo warto sprawdzić wtedy też elektrozaworek z boku gaźnika (nie musi być spsuty ale czasem się zacinać może), warto też sprawdzić te gumowe przewody wszelkie dookoła gaźnika, od o ile wiem podciśnienia/pompek - jak one mają jakieś małe szczeliny/dziurki to się jaja robią.....
jeśli nie gaźnik sam w sobie..... pooglądaj silniczek dokładnie, czy gdzieś coś nie cieknie z silniczka bądź rułki jakiejś, czym i jak dymi z wydechu.... to może też coś zasugerować....
a co do zapłonu - masz pewność, że jest OK? świece też? były przypadki, że nowe świece były do D.... |
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 10-06-2005, 15:41
|
|
|
Wiesz co....niech strace, kupie nowe kable, swiece,kopulke mam nowesie.Wlasnie mialem sie brac za czyszczenie gaznika wg Twojej instrukcji, jak juz to uczynie to poinformuje o wszystkimczy sa jakies zmiany... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-06-2005, 16:36
|
|
|
......a może zanim kupisz nowe (może niepotrzebnie) to dałoby się pożyczyć gdzieś/założyć na próbę? niektórzy mają znajomych w sklepach/warsztatach :-)
a może masz stare świece, które jeszcze chodziły - zanim kupisz nowe - sprawdź na starych.... tu np. nawet minimalna różnica odstępu między elektrodami może Ci utrudnić życie.... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|