|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] 1.4 gaźnik |
Autor |
Wiadomość |
bamaj
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-09-2007, 16:37 [Benzyna] 1.4 gaźnik
|
|
|
Witam,
jestem nowy na forum i pragnę jeszcze raz wszystkich przywitać. Mam nadzieję, że znajdę kogoś kto pomoże mi rozwikłać problem.
Mianowicie w zeszłym tygodniu, wydaje mi się, że w wyniku minimalnego przetarcia przewodu paliwa, doszło do małego pożaru w moim Tipo. Paliwo trysło na kolektor i ...się działo. Dzięki dość szybkiej reakcji nie doszło do katastrofy jednak trochę zamieszania się pod maską narobiło.
Popaliło się trochę rurek i gumowych przewodów, jednak już pomału wszystko zmierza ku końcowi. Jednak pojawia się w mojej głowie kilka wątpliwości. Wymieniłem ten gruby wąż (kielichowaty, który idzie do gaźnika)także szereg innych, jednak bardzo prosiłbym kogoś o dokładne zdjęcia silnika, głownie okolic gaźnika, ponieważ nie mogę znaleźć miejsca do jednego przewodu.
A także proszę mi powiedzieć jaką rolę pełni membrana przy gaźniku, upalił się jej element, jednak "nowy" gaźnik jest w drodze.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:37
|
|
|
membrana? w jakiejś pompce? ta z lewej w pompce od 'automat. ssania' czy ta z przodu co ma przy depnięciu gazu wstrzyknąć (też na podciśnienie z silnika) dodatkową dawkę paliwa? czy jaka? |
|
|
bamaj
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-09-2007, 15:04
|
|
|
dokładnie ta co widać na foto, tzn. jej upaloną część
** Dodano: 07-09-2007, 18:42 **
temat można zamknąć..tipo już jeździ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|