|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
I mnie dosięgło ;/ |
Autor |
Wiadomość |
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-09-2009, 14:28 I mnie dosięgło ;/
|
|
|
Witam Panowie.
Temacik widze bedzie jeden pod drugim o wypadkach/stluczkach ;/
Ostatni dzien wakacji, dziewczyna prawie 70km stad i jeszcze stluczka, bo koles renault master "nie widzial" mnie Ja bylem na drodze glownej poza terenem zabudowanym, on wylatywal z podporzadkowanej. Predkosc jaka byla to niewazne, ale nie przekroczylem dozwolonej. Problem w tym, ze auto w miejscu nie staje i jak koles wyjezdza 20 metrow przed mache to mamy wybor albo w niego albo pobocze...fajnie by bylo tym poboczem, ale figurka na pagórku(okolo30cm) sie nie przesunie
Do rzeczy:
Jego tylko lusterkiem musnalem leciutko(odbicie lusterka do spolerowania), a ja rozwalilem o ta przykope:
-wahacz
-mocowanie wahacza(sanki?)
-uklad kierowniczy
-amortyzator krzywy
-felga krzywa
-cos z poduchami silnika i skrzyni
i narazie tyle z moich wlasnych wstepnych ogledzin
Oczywiscie policja byla na miejscu, bo co lepsze to gosc zatrzymal sie, sprawdzil co z jego autem i odjechal, a ja go "gonilem"(50km/h, bo szybciej sie nie dalo jechac tak rozwalonym autem). Dostal mandat 200zl i tyle. Czekam na rzeczoznawce. Fotek brak, ale moze zrobie cos dzisiaj. Z drugiej strony nie ma co pokazywac, bo na karoserii ani ryski nie ma od tej kolicji |
|
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-09-2009, 14:42
|
|
|
Guzik, jesteś niezły doganiając Mastera z takimi obrażeniami,tylko czy kierowca-sprawca kolizji nie siedział przypadkiem na dachu tegoż pojazdu trzymając lejce w rękach
Guzik napisał/a: | Predkosc jaka byla to niewazne, ale nie przekroczylem dozwolonej |
Na prawdę dobry jesteś |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
Guzik
|
Wysłany: 01-09-2009, 17:03
|
|
|
dziura793@o2.pl napisał/a: | Guzik, jesteś niezły doganiając Mastera z takimi obrażeniami,tylko czy kierowca-sprawca kolizji nie siedział przypadkiem na dachu tegoż pojazdu trzymając lejce w rękach |
niezbyt rozumiem, ale jesli chodzi o to czy to nie byla furmanka to nie, pelnowymiarowy bus mi wyjechal z podporzadkowanej |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 01-09-2009, 17:40
|
|
|
Guzik napisał/a: | a ja go "gonilem"(50km/h, bo szybciej sie nie dalo jechac tak rozwalonym autem). |
o to właśnie mi chodziło
Pytanie Jak go dopadłeś,stanął w jakimś korku czy jak,bo z taką prędkością to można z furą się pościgać |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
Guzik
|
Wysłany: 03-09-2009, 10:32
|
|
|
Sorki nie skapowalem sie od razu
On poprostu odjechal sobie normalnie i nie zwracal na nic uwagi, a ja za nim sie wloklem i przed wioska jakas sie zatrzymal po ponad pol kilometra trabienia i migania dlugimi Rejestracje mialem spisana i tak wiec moglem nie gonic, ale wiecie jak to jest w takiej sytuacji. Nie patrzylem na uszkodzenia tylko sie jechalo |
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 03-09-2009, 12:47
|
|
|
Guzik, dobry jesteś Fajnie to musiało wyglądać jak ktoś to widział :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 03-09-2009, 13:00
|
|
|
Guzik napisał/a: | Dostal mandat 200zl i tyle. |
Polskie prawo A przeciez to była jawna ucieczka z miejsca zdarzenia, jak tak to nie dziwi mnie ze ludzie uciekają, bo moze sie uda... a jak ich złapią to i tak dostaną tylko przysługujący im mandat |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 03-09-2009, 13:12
|
|
|
a jak się tłumaczył policji że odjechał ? |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Guzik
|
Wysłany: 04-09-2009, 17:00
|
|
|
Luczu napisał/a: | a jak się tłumaczył policji że odjechał ? |
powiedzial tylko, ze stwierdzilismy oboje, ze nic sie nie stalo i pojechal, a nic takiego nie bylo o czym poinformowalem policje.
Policjant powiedzial tylko, ze pewnie mial cos na sumieniu skoro odjechal i tyle. Byl rzeczoznawca i bedzie szkoda calkowita. Oczywiste jest, ze tempra zostaje z nami, bo uszkodzenia nie sa na tyle duze zeby oddawac na szrot
Bede informowal na biezaco. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|