|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tlumik - grzechotka |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:21 Tlumik - grzechotka
|
|
|
Wali mi tlumik w srodku.
Na poczatku myslalem, ze oberwal mi sie jakis wieszak bo dzwoni na wolnych obrotach.
Dzisiaj wymieniajac olej (doostalem cisnieniomierz do kol gratis bo kupilem Platinum ) wszedlem pod auto i jak mechanik wymienial olej ja sobie "badalem" tlumik.
No i qrde sie okazalo ze to nie wieszak tylko oberwal sie tlumik w srodku i tak wali, stad tez tak mi walnelo na zlocie jak przyhamowalem ostro.
Czy mial ktos podobny problem i przede wszystkim, czy mozna z tym jezdzic bez uszczerbku dla silnika bo ostatnio dosc duzo zainwestowalem w auto, a czeka mnie jeszcze kilka wydatkow i jak dojdzie do tego jeszcze tlumik to sie zalame. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-05-2005, 19:48
|
|
|
Praktycznie to powinienes wymienic. Nie wiadomo co tak dzwoni. Czy to rdza, czy jakas czesc sie uszkodzila i odpadla. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-05-2005, 12:22
|
|
|
Emil, jeżeli to tylko rzeczywiście lata coś w tłumiku to poza tym, że będziesz miał trochę głośniej nic nie powinno się stać. Oczywiście nie oznacza to, że możesz tak jeździć w nieskonczoność. Trzeba ten tłumik wymienić w miarę jak najszybciej, ale nie "na przedwczoraj". Też do niedawna miałem taką "grzechotkę", która wkurzała. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-05-2005, 13:57
|
|
|
A słyszałeś na zlocie jak u mnie grzechocze i dzwoni ?? to miazga w srodkowym tłumiku |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-05-2005, 18:46
|
|
|
Dzieki chlopaki za pocieszenie
Teraz mnie czeka wymiana lozyska w kole, koncowki drazka no i amortyzatory z tylu by sie zdalo wymienic, bo jeden juz jest ponizej magicznej bariery 40%
Boje sie ze jak ich nie wymienie to wahacz dostanie po dupie, a dopiero tyl robilem i 300zl wydalem. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|