Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto alarm Dog 06
Autor Wiadomość
osdy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 19-07-2010, 11:24   Auto alarm Dog 06

Witam - czy ktos miał do czynienia z tym alarmem DOG 06? Zakupilem samochód własnie z takim alarmem i myslałem, ze jest odłączony (tak mówił sprzedający) - syrena ma odpiete kable. Pilota z jednym zielonym przyciskiem mi dał ale po wymianie baterii i wciskaniu nie działo się z alarmem nic. Więc mówię miał racje sprzedajacy, ze wyłączony alarm. Jakiez było moje zdziwienie gdy kilka dni temu alarm sam z siebie się w nocy uzbroił - odciął dopływ paliwa i zaswiecila sie czerwona dioda w czujnikach przy lusterku górnym- wziąłem tego pilota i pik dioda zgasła a paliwo popłynęło. Wczoraj niestety było podobnie ale jak zrobiłem pik pilotem - dioda zgasła, paliwo popłynęło ale rozrusznik nie chcial zakręcić. Po kilku probach rozłanczania i podłanczania centarlki alarmu udało sie odblokowac zasilanie rozusznika.
Teraz moje pytanie: Czy wie ktos jak to odłączyc ten alarm ? Wyciągnąłem wszystkie kable z centralki alarmu ale to i tak nic nie daje bo odcina wtedy dopływ paliwa.
     Moneta

albert1991 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 19-07-2010, 11:42   

osdy, musisz wylutowac tzw petle i kable co ida pod stacyjke bo inaczej to bedzie lipa nic nie zrobisz musiz doprowadzic to do stanu takie jak przed załozeniem tego alarmu albo sprawdz krancówki w dziwach moze ktoras jest uszkodzona albo czujniki ruchu jak by było uszkodzone to wymien i bedzie ci normalnie alrm smigał

osdy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 19-07-2010, 11:45   

do drzwi napewno nie mam nic doprowadzone - sam zakladalem centralny a zadne kable nie wchodzily w drzwi. Mam sam goły alarm, ktory dziala chyba wlasnie na ruch i nie wiem jeszcze na co :) tzn. nie powienien dzialas bo ja go wogole nie uzbrajam ....
     Moneta

dota4fun 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 21-07-2010, 21:13   

Witam, według mnie to sam nie powinienes sie z tym bawić , chyba ze znasz sie na schematach, alrm jest tak zaprojektowany aby jego odlaczenie sprawilo problem, sam mialem z tym problem. Jedynie dobry elektryk moze doprowadzi do stanu z przed załozeniem alarmu...
Ja np dalej sie z tym mecze, przelozylem instalacje z innego auta, tam byl alarm niby odciety, wiec wywalilem go całkowicie i sama elektryke przelozylem i teraz nie dziala mi jak powinno... :|
Jak trwoga to do Boga .
Pozdro.
Tuning zabawa ;D

Odpowiedz do tematu