Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
hamulce z tylu, prawie nie ma:(
Autor Wiadomość
tatung 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 24-05-2008, 11:15   hamulce z tylu, prawie nie ma:(

witam, mam problem z hamulcami, bylem na przegladzie i okazalo sie ze prawie mi tyl nie hamuje:( ale niedawno hamulce wobilem, tzn, wyminilem klocki, ustawilem cylinderki, wyminilem plyn i odpowietrzylem oczywiscie, nacignolem linke od recznego i tu pojawil sie pierwszy problem, a mionowicie reczny trzyma wmiare na jedno kolo, na dugie niewiele:( a na przegladzie oba braly rowno tylko ze slabo (na hamulcu oczywiscie nie na recznym) wiec teraz sam nie wiem co mam z tym zrobic, zeby nie bylo ze nie szukalem, czytalem troche o tym kolektorze sily hamowania, ale konkterow sie nie dowiedzialem, mam tempre 1.6 z abs, z tylu tarcze, w ksiazce pisze ze ma byc dwa takie kolektory, znalazlem jeden, drugi moze gdzies jest pod bakiem, ale chodzi mi o to ze jak sa z tym problemy to jest on zapieczony, a u mnie nie, mozna sobie normalnie reka ruszac, ale ma pewien luz, jakies 3-4cm a puzniej dopiero lapie go sprezyna. moze ty byc przyczyna problemu? czy szukac gdzies indziej?

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-05-2008, 20:50   

tatung napisał/a:
ustawilem cylinderki
tatung napisał/a:
mam tempre 1.6 z abs, z tylu tarcze

Jak tarcze to nie cylinderki tylko zaciski i tłoczki. Co do ręcznego to musisz porządnie wyczyścić tłoczki na tyle i mieć pewnośc,że linka od ręcznego Ci dobrze chodzi w pancerzu. Jak zaciski z tyłu Ci dobrze chodzą i linka jest ok to ręczny musi być...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

lisvegas 

Województwo: Małopolskie
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 20-06-2008, 13:51   

no dejavu miałem to samo robisz tak wyciągasz całe zaciski rozkładasz i czyścisz musisz dobrze rozruszać tą wajchę od ręcznego gdzie jest zaczepiona linka chodzi o cała obudowę a nie o wajchę ręcznego ! dobrze by było gdybyś dorwał gdzieś zestaw naprawczy wtedy jak zrobisz to będzie brzytwa i spokój na lata przy założeniu że linka jest niezatarta i klocki i tarcza są ok,powodzenia w naprawie :D

Odpowiedz do tematu