przyspieszanie do ... 240 ? :D |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-02-2007, 13:29 przyspieszanie do ... 240 ? :D
|
|
|
pozwole sobie wrzucic filmik przedstawiajacy przyspieszanie w hondzie vtec
http://youtube.com/watch?...related&search=
ciekawy czym to auto jest "doladowane" ? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-02-2007, 14:03
|
|
|
8O
Przyspieszenie ma khmmmm --> NIEZŁE
Koleś łoił tyle na zwykłej ulicy |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:22
|
|
|
avenger85 napisał/a: | czym to auto jest "doladowane" |
LPG... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-02-2007, 17:25
|
|
|
powietrzem
i paroma psikadelkami |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-02-2007, 13:53
|
|
|
to są właśnie hondy i te kochane silniki V-TEC
kumpel pożyczył mi pare razy swoją honde crx-del sol z 1,6 v-teca 160km i to było dopeiro wrażenie 5200obr i jazda na maxa a do wszystkiego miał jeszcze dolot i cały wylot na zamowienie i dzwiek taki że aż miło się jechało
niestety ten crx po 6 latach przy 180 w zakręcie zachaczył o trawnik na poboczu i tam z crxa powstał civic 1,8 v-tec . ale gościowi było go żal. 79tkm miał ten crx |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
|
avenger85
|
Wysłany: 28-02-2007, 16:35
|
|
|
Ninja napisał/a: | no to dla odmiany macie tu przyspieszenie do 180km/h subaru Legacy
http://video.google.pl/vi...&q=legacy+turbo
na miekko sobie przyspiesza...a co by bylo jakby naprawde mocno wcisnal jak ten z Hondy... |
biorac pod uwage ze na 1-ynce i 2-jce zbiera sie duzo szybciej niz na pozniejszych biegach moze wskazywac ze wciskac mu do dechy a nie tak znowu na "miekko"
gdyby przyspieszal na miekko nie bylo by takiej roznicy przy pierwszych dwoch i pozostalych biegach ... |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-02-2007, 20:56
|
|
|
Ninja, nie no bez przesady, ten Legacy zbiera sie przy Hondzie jak muł przy mustangu. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 01-03-2007, 00:10
|
|
|
On tak nie ciśnie jak ja |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 01-03-2007, 08:22
|
|
|
Emf napisał/a: | Ninja, nie no bez przesady, ten Legacy zbiera sie przy Hondzie jak muł przy mustangu. |
co ty gadasz??? pomierz sobie czasy. Poza tym widac ze nie krecił go zbyt mocno.
avenger85 napisał/a: | biorac pod uwage ze na 1-ynce i 2-jce zbiera sie duzo szybciej niz na pozniejszych biegach moze wskazywac ze wciskac mu do dechy a nie tak znowu na "miekko"
|
przejedz sie legacy,poznaj charakterystyke i potem gadaj. Bo bzdure napisales okrutną.
Moge Cie zapewnic ze Legacy wkreca sie znacznie znacznie wiecej. I ten koles na filmiku jechał lightowo.
Pomierzcie sobie czas.
Ze startu zatrzymanego mial ok 27sekund do 180km/h.
Nie powiem Honda sie zbiera pieknie. Nawet bardzo bym powiedzial. Ale ja nigdzie nie porownalem dłubanej Hondy z seryjnym Subaru. |
|
|
Tip_top
Województwo: Śląskie
|
|
|
|
|
Ninja
|
|
|
|
|
William
|
|
|
|
|
Tip_top
|
Wysłany: 01-03-2007, 21:51
|
|
|
little girl filmik jest ostry
a co do Ciebie Ninja... mógłbym napisać, że Subaru to zło... ale nie będę z Tobą wchodził w dyskusję, bo udowodniłeś już na tym forum, że nie jesteś partnerem do rozmowy...
znalazłem dzisiaj w necie coś ciekawego... BMW M3 E30 kontra Lancia Delta Integrale...
BMW przegrało, bo jest ciut słabsze i ma napęd tylko na jedną oś... ale za to moc wykrzesaną bez pomocy turbiny...
Filmik dedykuję wszystkim fanom włoskich marek
http://www.youtube.com/watch?v=DaK7KhQADSs
Pozdrawiam |
_________________ nie ma jak diesel :D |
|
|
|
|
William
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 01-03-2007, 23:52
|
|
|
Tip_top napisał/a: | a co do Ciebie Ninja... mógłbym napisać, że Subaru to zło... ale nie będę z Tobą wchodził w dyskusję, bo udowodniłeś już na tym forum, że nie jesteś partnerem do rozmowy... |
Nie pasuje Ci cos to poprostu nie czytaj moich postow. Jakbys mial troche w tym Twoim kubusiowym rozumku,oleju, to skumalbys (jak cala reszta), ze wszystko co pisze, jest z przekorą i po to by sie podroczyć celowo.
Jak dla mnie mozesz sobie gadac ze subaru to zło i wiesz co? nic sobie z tego nie zrobie. Bo jakos moley ( i nie tylko on) tez pisze i jakos mnie to nie razi a wrecz kumam ze pisze to dla żartu. A swoja droga doskonale wiesz ze piszac subaru to zło,nie zgodzilbys sie z samym sobą. to jest cos co jest dawno udowodnione.
Poza tym nigdzie sobie nie przypominam zebym na forum Tipo napisal ze Fiat to zło. Sam mialem Tipolota i nie uwazam ze był zly.
Wiec wez sobie kolo na wstrzymanie.
a poza tym czyzby zabolał cie temat bo napisalem ze BMW to zło?
Tip_top napisał/a: | Był też temat na temat BMW, akurat post mnie zabolał, bo jestem zwolennikiem tej marki, |
a tak na koniec:
Cytat: | a tak na koniec... miejmy trochę obiektywizmu i szanujmy zdania i gusty innych... |
To Twoje słowa,wiec sie ustosunkuj. |
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-03-2007, 00:22
|
|
|
Ninja napisał/a: | Sam mialem Tipolota i nie uwazam ze był zly. |
A kierownik? |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 02-03-2007, 08:05
|
|
|
Cytat: | A kierownik? | czego? magazynu? |
|
|
Tip_top
|
Wysłany: 02-03-2007, 09:42
|
|
|
Ninja... jak dla Ciebie to nie jestem żaden kolo... to po pierwsze...
"A swoja droga doskonale wiesz ze piszac subaru to zło,nie zgodzilbys sie z samym sobą. to jest cos co jest dawno udowodnione. "
ciekawe przez kogo bo chyba nie napiszesz, że przez Ciebie...
"Nie pasuje Ci cos to poprostu nie czytaj moich postow. Jakbys mial troche w tym Twoim kubusiowym rozumku,oleju, to skumalbys (jak cala reszta), ze wszystko co pisze, jest z przekorą i po to by sie podroczyć celowo. "
może i brakuje mi oleju, ale Tobie poluzowały się chyba wszystkie śrubki od michy olejowej i dolewki nie pomogą ... a tak btw... piszesz wszystko z przekorą... jesteś z Samoobrony czy jesteś trzecim z braci Kaczyńskich ? Poza tym, przeglądając forum nie sądzę, żeby "wszyscy" byli zachwyceni Twoim poczuciem humoru...
pisać, że BMW to zło to sobie możesz... ani mnie to grzeje, ani ziębi... ale denerwują mnie tacy stereotypowcy jak Ty...
Podtrzymuje swoje słowa, które napisałem na tym forum... ale na pewno nie będę szanował Twojego zdania... bo piszesz tylko po to, żeby powkurzać innych... poza tym nie przejawiasz szacunku dla innych użytkowników na tym forum i dziwię się, że jeszcze cie nie wyrzucili...
** Dodano: 02-03-2007, 09:43 **
a jak się nie podoba to TY nie czytaj moich postów... |
_________________ nie ma jak diesel :D |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:08
|
|
|
Ninja, |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:13
|
|
|
Tip_top napisał/a: | Ninja... jak dla Ciebie to nie jestem żaden kolo... to po pierwsze... |
no masz racje. Miedzy nami jest spora roznica wieku. Na Pan mi mow od dzisiaj
Tip_top napisał/a: | ciekawe przez kogo bo chyba nie napiszesz, że przez Ciebie... |
Bynajmniej przez Leszka Kuzaja? Jakbys nie wiedzial - mistrz polski w rajdach samochodowych. Chcesz jeszcze jakies glupie pytanie zadac...
Tip_top napisał/a: | piszesz wszystko z przekorą... j |
tak, i nie zmienie tego,bo akurat jednemu sie to nie podoba...Nie podoba sie? Nie patrz.
Tip_top napisał/a: | jesteś z Samoobrony czy jesteś trzecim z braci Kaczyńskich ? |
z samoobrony nie jestem ale mam stosowne kwity i umiejetnosci by uczyc samoobrony.
Tip_top napisał/a: | Poza tym, przeglądając forum nie sądzę, żeby "wszyscy" byli zachwyceni Twoim poczuciem humoru... |
Mam teraz sie popłakać czy co?Bo teraz szukasz oparcia chyba w kolegach(?)
Tip_top napisał/a: | ale denerwują mnie tacy stereotypowcy jak Ty... |
a moze poprostu Cie denerwuje ze mam inne zdanie niz wiekszosc? W takim razie nadawalbys sie do naszego polskiego rządu. Moze bys kariere zrobił. Zastanow sie nad tym. Słynę z tego ze zawsze mam własne zdanie i poglądy. Aczkolwiek szanuje poglądy innych ale nie koniecznie musze sie z nimi zgadzac. Rozróżniasz to? Nie sądze bo:
Tip_top napisał/a: | ale na pewno nie będę szanował Twojego zdania... |
No wlasnie...to odpowiedz na powyzsze stwierdzenie.
Tip_top napisał/a: | poza tym nie przejawiasz szacunku dla innych użytkowników na tym forum i dziwię się, że jeszcze cie nie wyrzucili... |
to ciekawe bo pisales niedawno co innego:
Cytat: | a tak na koniec... miejmy trochę obiektywizmu i szanujmy zdania i gusty innych... |
W tym momencie nie pozostaje mi nic innego tylko zlapać Cie za słowo
a jesli chodzi o mnie szacunek przejawiam,ale poprostu nadajemy na innych falach. Niektorzy sie poprostu juz nauczyli traktowac moje wypowiedzi z przymruzeniem oka. Ty jestes nowy,cisnieniujesz sie do mnie to masz pecha bo ja sobie nic z tego nie robie. :tonqe:
Tip_top napisał/a: | a jak się nie podoba to TY nie czytaj moich postów... |
"a tata marcina powiedział..."
jak dziecko teraz bedziesz sie przykrzykiwał?
Nie chce mi sie z Toba dyskutowac chlopczyku. Idz zrob cos pozytecznego. |
|
|
|
avenger85
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:14
|
|
|
Ninja napisał/a: | no to dla odmiany macie tu przyspieszenie do 180km/h subaru Legacy
http://video.google.pl/vi...&q=legacy+turbo
na miekko sobie przyspiesza...a co by bylo jakby naprawde mocno wcisnal jak ten z Hondy... |
[quote="Ninja"]Moge Cie zapewnic ze Legacy wkreca sie znacznie znacznie wiecej. I ten koles na filmiku jechał lightowo.
hmm skoro tak twierdzisz... to ja spytam jaki jest cel umieszczac w necie filmik gdzie koles sobie poprostu przyspiesza "lightowo" ? jak dla mnie totalny bezsens ....to jak zamiescic film przyspieszajacego fiata uno 1.0 i dopisac "co by bylo gdyby naprawde mu wcisnal" a odpowiedz brzmi "nic by nie bylo" i pewnie tak samo jest w przypadku tego subaru ....
tak wogole ninja to bez obrazy ale odkad czytam to forum zauwazylem ( bo nie da sie nie zauwazyc) ze robisz z tego swojego subaru jakies bostwo i wielkie halo ... jak ktos tylko wspomina o jakims super aucie, super przyspieszeniu, czy poprostu fajnym czymkolwiek to odrazu ty porownujesz to do swojego "super" subaru jakby tego bylo malo to ogolnie z twoich postow wynika ze "Subaru Legacy 2,0 16V Turbo (oczywiscie bez lpg bo lpg to zlo rotfl ) jest absolutnie zawsze lepsze...
i nie badz odrazu oburzony ...ja poprostu pisze to co mysle ... |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:20
|
|
|
avenger85 napisał/a: | hmm skoro tak twierdzisz... to ja spytam jaki jest cel umieszczac w necie filmik gdzie koles sobie poprostu przyspiesza "lightowo" ? |
hehe nie wiem, zapytaj tego ktory umiescil ten filmik. Ja poprostu innego nie znalazlem
mowie ci ze sie wkreca znacznie lepiej bo wiem to na swoim Legacku.
avenger85 napisał/a: | ak wogole ninja to bez obrazy ale odkad czytam to forum zauwazylem ( bo nie da sie nie zauwazyc) ze robisz z tego swojego subaru jakies bostwo i wielkie halo ... jak ktos tylko wspomina o jakims super aucie, super przyspieszeniu, czy poprostu fajnym czymkolwiek to odrazu ty porownujesz to do swojego "super" subaru jakby tego bylo malo to ogolnie z twoich postow wynika ze "Subaru Legacy 2,0 16V Turbo (oczywiscie bez lpg bo lpg to zlo rotfl ) jest absolutnie zawsze lepsze... |
no lepsze to jest chyba tylko Bugatti.
no nie przesadzaj. Poprostu zakochany jestem w subaru i od dziecka bylo moim marzeniem. Aczkolwiek jezdzilem Tipolotem i rowniez go sobie chwale.
Jest wiele aut ktore maja lepsze przyspieszenie i lepiej sie prowadzą. Aczkolwiek subaru ma tradycje rajdową wieksza niz jakiekolwiek inne auto stad moje zachwycenie tą marką. Kocham rowniez procz subaru ciemna strone mocy czyli Miśka Lancera.
avenger85 napisał/a: | i nie badz odrazu oburzony ...ja poprostu pisze to co mysle ... |
spoko,szanuje to co napisales i nie jestem oburzony. Napisales z kulturą
pozdro.
P.S. a gaz to zło i zdania nie zmienie...bo nie musze prawda? |
|
|
William
|
Wysłany: 02-03-2007, 11:22
|
|
|
A może tak by Ninja nagrał filmik z deptanym przyspieszeniem swojego suba? Taki z telefonu wystarczy Mieszkasz w Gdańsku, więc obwodnicę masz blisko. Ślizgo nie jest, a 180 to nie za wiele chyba
Pokaż i tym samym zamkniesz innym usta :] |
_________________ BMW E32 735i
Alpina B11 Project |||||||||| 40% |
|
|
|
|
|