Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat Tempra 1.6
Autor Wiadomość
CineeK 
witamy nowego

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 04-08-2011, 14:18   Fiat Tempra 1.6

Siema! Jestem tutaj nowy, lecz pewnie zadomowię się na dłuzej, więc chciałbym wam zaprezentować moje wozidło;d Jest to Fiat Tempra z 1992 Roku, 1.6 na gazniku;d Z wyposażenia jest tylko dzielona Tylna kanapa z podłokietnikiem :D regulacja pasów na słupkach :D wspomaganie i centralny zamek. Stałem się jej właścicielem zupełnie przypadkowo..Jechałem po BMW E36, miala być taka piękna, a okazala sie totalnym szrotem..w ten sam dzien ogladałem VW Scirocco GT2, lecz auto stało kupe czasu i zrezygnowałem..wracając do domu, zdenerwowany, zadzownił do mnie wujek, z pytaniem czy chce kupić fiata tempre..tak niezbyt byłem zainteresowany, mysle sobie, kurde to jest fiat..bedzie się psuł i w ogole..ale zdesperowany pojechalem obejrzeć. Spodobala mi się no i jest u mnie już troche, nigdy mnie nie zawiodła;d Warto dodać, że Została zakupiona za niebagatelną kwotę 800zl od pierwszego właściciela, na co mam papiery.. Blacharsko jak widać, bierze ją z tyłu na nadkolach. Mechanicznie jest bardzo dobrze. Ale mam plany co do niej. Pierwsze co zrobię, to posadzę ją trochę, bo prześwit jest pokroju tarpana honkera.. :sciana: Później jakieś Felgi, najlepiej szeroką stal, chcę ją w germana zrobić..ogólne dopieszczenie karoserii i ostatecznie SWAP silnika na jakis mocniejszy.

miszko 

Wysłany: 04-08-2011, 14:31   

Tył standard co do korozji. Tam w TT wychodziła najszybciej. Obadaj podłogę.

CineeK napisał/a:
Później jakieś Felgi, najlepiej szeroką stal, chcę ją w germana zrobić..ogólne dopieszczenie karoserii i ostatecznie SWAP silnika na jakis mocniejszy.

Nie obraź się, ale myślę, że z czasem jak Ci trochę "przejdzie" odpuścisz sobie te zmiany. SWAP - będzie z tym zabawy dużo. Jeżeli masz chęci, siły ok spoko. Wymiana motoru na coś większego to wymiana również przeniesienia napędu na koła, a więc tutaj wchodzi już też zabawa z zawieszeniem.

Po drugie, z Tempra jest o tyle problem, że z częściami nie jest tak dobrze jak w VW. Jeżeli chcesz ją położyć musisz szukać części lub dobierać od pokrewnych modeli z Temprą (AR 155, Lancia Delta).

Ale i tak życzę powodzenia - tylko jej nie zniszcz ;)

PS Z foto fakt - jakoś tak wysoko stoi to auto. Może sprężyny były podmieniane?

CineeK 
witamy nowego

Wysłany: 04-08-2011, 14:38   

Ja dokładnie o tym wiem, miałem setki takich pomyslów, a zrealizowałem tylko jeden;d zmienilem w e30 silnik z 1.6 na 2.5, ale nie pracowałem, bo uczylem sie i brakło pieniędzy..;/ Z częściami też wiem..nie jest latwo, ale coś się zawsze wymyśli. Tak czy inaczej auto zostaje u mnie. Jeśli nie będzie moje, to mój ojciec powiedzial, że ją chce. A co do sprężyn, to prawdopodobnie były podmienione i dlatego jest tak wysoko..;/ na parkinach pod supermarketem widzę ją zawsze, bo tył wystaje;d

Generalnie wszystko jest w zasięgu ręki. Tylko swap nie, bo dużo jeżdzę i potrzebne mi auto..pieniądze mam, chęci również, warunki tak samo, tylko czasu nie bardzo;/

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-08-2011, 15:48   

tył sprężyny może od sw a przód od TD albo 2.0, ogólnie ładna, ale widać że przodem już coś było bo zderzak w kolorze i trochę pokrzywiona, warto by do tego zajrzeć co by jakiś niespodzianek z czasem nie było, co do swapa to się mogę zareklamować że mam cały komplet do przekładki 2.0 115km razem ze wszystkim co potrzeba żeby włożyć w miejsce 1.6. Za te pieniądze myślę że kupiłeś całkiem ładny egzemplarz, dbaj wymień co trzeba i będzie dobrze, a jak się zacznie sypać to puszczaj w świat :)

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

CineeK 
witamy nowego

Wysłany: 04-08-2011, 16:05   

Hahaha;d Zapamiętam;d Była szturchnięta w przód, ale delikatnie, bo nic nie jest tknięte tam. Widocznie zderzak i błotnik dostał tylko, muszę to poprawić;d Podłoga jest ok, troszke z tyłu progi bierze, ale to nic wielkiego, tak to zadnego ogniska nie ma, chyba była konserwowana. Ile chcesz za komplet na Swapa?

Juves 

Wysłany: 04-08-2011, 19:29   

Gratuluje samochodu.
Widze ze kolejny kolega z mojego rejonu :) milej się robi odrazu hehe . Dbaj o nia a bd dobrze .

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-08-2011, 04:54   

Ładna temperka dbaj o nią :D Szerokości ;)

Odpowiedz do tematu