|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Trzęsie po zagotowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Danielslodz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-02-2010, 02:50 Trzęsie po zagotowaniu
|
|
|
Witam otuż zakopałem sie pewnego dnia w sniegu i probujac wyjechac zagotowałem auto do 120 stopni na LPG woda z chlodnicy wyparowala odczekalem i wrocilem do domu nastepnego dnia dolalem wody.Po odpaleniu zauwazylem ze auto sie delikatnie trzesie na biegu jalowym oraz wydaje mi sie ze ma mniej mocy. (tempra 1.6 gażnik LPG)
Moje podejrzenie to usczelka pod glowica mam nadzieje ze sie myle...!
Czekam na odpowiedzi.
Ps. Autko odpalane na benzynie po nagrzaniu do 50 stopni przelaczane na LPG - jesli to by mialo jakies znaczenie ale pewnie nie ma. |
_________________ Aktualnie- Tempra 93r. 1.6 gażnik+LPG
BMW 525 88r. 170km |
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 26-02-2010, 07:10
|
|
|
Danielslodz napisał/a: | Moje podejrzenie to usczelka pod glowica mam nadzieje ze sie myle...! |
Raczej się nie mylisz i jest delikatny wyciek, zapraszam wieczorkiem do mnie to coś zaradzimy |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 26-02-2010, 10:38
|
|
|
Nie dramatyzuj kolego.
Uszczelka głowicy 60zł
uszczelka kolektorów 2*15zł
uszczelka pod wałek i pod pokrywę też coś około 30 zł za obie
Wymiana samemu nie zajmuje długo, odkręcałem sam 3 dni temu w takim samym silniku i może niecałe 2 godziny zeszło(pierwszy raz to robiłem stąd tak długo) |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Danielslodz
|
Wysłany: 26-02-2010, 11:04
|
|
|
Czyli miałem racje zastanawiam sie czy to robić jak myslicie ile tak pojezdze? opłaty do kwietnia wiec jesli tempra wytrzyma to nie ma sensu opłaty sie skacza i zmiana pojazdu... |
BMW 525 88r. 170km |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 26-02-2010, 12:27
|
|
|
a nic nie stuka w silniku ? Kolega jak zagotował 1.8 to tłok pękł czy coś na ten styl |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
rodzynek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 130 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-02-2010, 13:14
|
|
|
Danielslodz napisał/a: | Czyli miałem racje zastanawiam sie czy to robić jak myslicie ile tak pojezdze? opłaty do kwietnia wiec jesli tempra wytrzyma to nie ma sensu opłaty sie skacza i zmiana pojazdu... |
Jeżdżąc tak jak jest, to lepiej z pewnością nie będzie. Za to może być już tylko gorzej. W efekcie w kwietniu sprzedasz auto za ćwierć ceny, bo z zajechanym silnikiem i bez opłat... |
_________________ rodzynek
Fiat Tempra SW 1,9 tds '92 w rodzinie - na sprzedaż |
|
|
|
|
Danielslodz
|
Wysłany: 26-02-2010, 14:46
|
|
|
Luczu napisał/a: | a nic nie stuka w silniku ? Kolega jak zagotował 1.8 to tłok pękł czy coś na ten styl |
Nie nie stuka mysle ze wytrzyma jeszcze dwa miesiace w koncu marzec to nie lato a no i nie tragicznie jakos nie dostał po pi*dzie.
rodzynek napisał/a: | Jeżdżąc tak jak jest, to lepiej z pewnością nie będzie. Za to może być już tylko gorzej. W efekcie w kwietniu sprzedasz auto za ćwierć ceny, bo z zajechanym silnikiem i bez opłat... |
No to raczej nie odkrycie wiadomo ze lepiej nie bedzie. A co do sprzedazy to nawet jak zezlomuje to duzo nie strace bo auto kupione za smieszne pieniadze adekwatne do jego stanu było tipo teraz tempra na lato moze tempra SW |
BMW 525 88r. 170km |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|