|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra Zbynia ! |
Autor |
Wiadomość |
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-05-2005, 21:11 Tempra Zbynia !
|
|
|
Cześć,
Oto mój samochodzik. Fiat Tempra 1.6 i.e. S z marca 1995 roku (pochodzenie - salon Fiata). Kupiona od pierwszego właściciela w czerwcu 2001 roku z przebiegiem 96000 km. Obecnie (V.2005) przebieg nieco ponad 137000 km.
Silnik 1.6 z monowtryskiem Bosch MonoMotronic - model silnika 835C1.000 (75KM).
Wyposażenie "standardowe" czyli nic ekstra, wszystko "manualne", deska analogowa, kanapa tylna nie dzielona, ogólnie zero bajerów. Jedyne za co pierwszy właścicel dopłacił to lakier metaliczny.
Jest to mój pierwszy własny samochód. Jedyne własne przeróbki to założenie oryginalnych alufelg od bliżej nieokreślonego modelu Lancii (Dedra ?) i dorobienie podświetlenia schowka. Tylna roleta to inicjatywa pierwszego właściciela (nie jest oryginalna).
Garść zdjęć:
W ciągu pierwszych dwóch lat posiadania samochód mocno dał mi w kość. Musiałem wymienić sporo "grubszych" rzeczy (zawieszenie, hamulce, sprzęgło itp.). Jest też problem zgrzytającej dwójki oraz kilkakrotnie naprawianego alternatora
Jednak po intensywnym okresie napraw zapanował względny spokój.
Autko ma już 10 lat, niestety powoli zaczynają się pojawiać ogniska rdzy (zdjęcia nie są nowe - są sprzed roku - ale już wtedy było widać rdzę na styku przodu tylnego zderzaka i błotnika).
Na ew. pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 11-05-2005, 22:01
|
|
|
Jeśli ktoś chciałby zobaczyć moją, mam podobną, tylko kolor inny . Trochę wyobraźni. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|