|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Prowadnice zacisków hamulców... |
Autor |
Wiadomość |
Sir-Rafał
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 137 Skąd: Czarnków
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-05-2008, 08:58 Prowadnice zacisków hamulców...
|
|
|
Witam...
Otóż wczoraj wymieniałem sobie klocki i zauważyłem, że z jednej strony jedna prowadnica nie spełnia swojej funkcji... Mianowicie dostała się woda i piach, bo uszkodzona była gumka osłaniająca i wszystko się zapiekło. Udało mi się ją wyciągnąć, ale i tak nie jest w dobrym stanie. Dodatkowo jest jeszcze wykrzywiona.
Moje pytanko... Co o tym myślicie, czy to skrzywienie może być? A jeśli nie to skąd mogę takie 2 prowadnice (tulejki, wyglądające jak śruba bez gwinta) dostać, bo u mnie w mieścinie robią na to wielkie oczy. I czy dostane same takie gumki, co osłaniają prowadnice?
Dzięki za odpowiedz... |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-05-2008, 09:45
|
|
|
Sir-Rafał jak masz skrzywienie to weź w imadło i wyprostuj,wyczyśc,przesmaruj i powinno byc dobrze... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 09-05-2008, 10:40
|
|
|
ego napisał/a: | weź w imadło i wyprostuj,wyczyśc,przesmaruj |
Tak jak pisze ego, tylko z "czuciem" ja w starej Temprze delikatnie prostowałem młoteczkiem.
Po dokładnym wyczyszczeniu (i nowa gumka koniecznie) najlepiej nasmarować smarem miedzianym zapobiegnie to zapiekaniu się w przyszłości , nawet po pęknięciu osłonki. |
|
|
|
|
kacper702
Wiek: 46 Dołączył: 03 Cze 2005 Posty: 36 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-05-2008, 13:52
|
|
|
Od biedy można i tak. ale poszukaj po sklepach.
Ja na przykład kupiłem zestaw naprawczy coś kolo 30-40 PLN. W skład jego wchodzą:
- 2 prowadniczki,
- 2gumki
- 2 śrubki do tych prowadnicze
- smar
w sklepie DUKATO w Dąbrowie Górniczej tel.: (032) 261-40-17
zadzwoń do nich może Ci wyślą
Pozdrawiam
Kacper |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
|
Wysłany: 09-05-2008, 14:53
|
|
|
Poszukaj strony firmy Motorino , Celkar , albo Euro-Moto Fan ( to jedna i ta sama firma ) i prowadzi sprzedaż wysyłkową . |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-05-2008, 15:07
|
|
|
schab napisał/a: | firmy Motorino , Celkar , albo Euro-Moto Fan ( to jedna i ta sama firma ) |
Ale każda z Nich ma innego właściciela. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Sir-Rafał
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 137 Skąd: Czarnków
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-05-2008, 08:39
|
|
|
Dzięki Panowie za pomoc... Przegrzebałem internet i znalazłem zestaw 2 prowadnic i 2 gumek za 30 zł wiec nie tak tragicznie, bo w jednym sklepie w mojej okolicy chcieli 30 zł za samą jedną prowadnice-chyba ich pogięło bardziej niż tą moją część...
I tak jak Jarek 5TT mówi przelecę tam wszystko ładnie smarem miedziowym...
Dzięki raz jeszcze... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|