|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zdrowe a nie drogie hi fi. |
Autor |
Wiadomość |
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 00:28 Zdrowe a nie drogie hi fi.
|
|
|
Mam wszystko co potrzebne do naglosnienia,radio KRC kenwood kable
o odpowiednich przekrojach,wzmacniacz kenw.. 4x 60W ,kpl glosników+zwrotnice GN śr 30 cm i tu mam problem co z tym GN zrobić.
Jak go przykręcić .Kolega w BMW miał taki do oparcia tylnej kanapy przykrcony . Zależy mi żeby to ładnie grało a nie dudniło z kilometra.
Lubię bas ideał jest dla mnie altus 140 i to co potrafi moja stara diora.
Czysto,głośno,miło dla ucha,szczególnie ta dynamika .
Czekam na praktyczne rady nagłośniena tyłu.
Nie interesuje mnie nagłośnienie drzwi. |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 28-02-2005, 18:36
|
|
|
Ladnie,czysto...nieglosno....Ok,zgadzam sie...ale nie z takimi glosnikami,chcesz czysty dzwiek to stawiaj na sprzet markowy-JBL,Hertz...Radio Alpine,Clarion,JVC...Glosno byc nie musi, a czysto bedzie napewno...gwarantuje...Pozdro |
_________________ tipo 1.6 gażnik+ LPG 92r |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-02-2005, 19:40
|
|
|
Nie no nie przesadzajmy Kenwood gra calkiem niezle, napewno lepiej niz JVC bo te radia jakos specjalnie mnie nie zachwycaja.
Gdybys dodal Blaupunkta OK, ale JVC??? |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Kabar
|
Wysłany: 28-02-2005, 20:52
|
|
|
Ważniejsze od radia są głośniki.
Co to za firma "GN" ?? |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
|
Wysłany: 28-02-2005, 21:20
|
|
|
Radio mam KRC 558 r i samo już nieżle gra.
GN pioneer TS w 34 ,wzmacniacz KAC 846,zwrotnice niewiem jakie były w temprze wiec je wymontowałem razem z średnimi i twisterami.
Wiem że to nie jest takie proste cała instalacja ,ale jak uzyskać najładniejszy bassik z odpowiednia dynamika.
Zdaję sobie sprawe ,że nie jest to rewelacja ,lecz wielu o tym może tylko mażyć.Raczej nie bedę zmieniać chyba na mp3 kenwooda jak trafię. |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 02-03-2005, 14:50
|
|
|
Emf napisał/a: | Nie no nie przesadzajmy Kenwood gra calkiem niezle, napewno lepiej niz JVC bo te radia jakos specjalnie mnie nie zachwycaja.
Gdybys dodal Blaupunkta OK, ale JVC??? |
Chyba wiec niezbyt kolego sie znasz na muzyce...jakosci....poczytaj troche i dowiesz sie co gra lepiej-JVC czy Blaupunkt...Wejdz na pierwsza lepsze forum car audio i bedziesz wiedzial co i jak... |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-03-2005, 15:45
|
|
|
A ja najbardziej lubie soniaki A jak się porywać to bym polecił coś z clarioników to są dobre radełka . |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Kabar
|
Wysłany: 02-03-2005, 15:54
|
|
|
TomciuHerba napisał/a: | Chyba wiec niezbyt kolego sie znasz na muzyce...jakosci....poczytaj troche i dowiesz sie co gra lepiej-JVC czy Blaupunkt...Wejdz na pierwsza lepsze forum car audio i bedziesz wiedzial co i jak... |
Nie można tak generalizować.
Są JVC które grają jak g... a są też takie które grają bardzo fajnie (np. seria SH)
Poczytać można, ale dla mnie ważniejsze jest ucho niż opinie jakiś ludzi z forum których wiedza sięga co najwyżej towaru z giełdy samochodowej.
Oczywiście są też tam osoby siedzące w branży CarHF i ich można poczytać ale ostatecznej oceny można dokonać na słuch. |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-03-2005, 16:35
|
|
|
Mi się wydaje, że rozmowy Czy JVC jest lepszy od Blaupunkt'a są też troszke nie na miejscu!
Ja mam radio Sony i nie narzekam!
Wiadomo, że PIONKI, CLARIONY i VDO są jednymi z lepszych na naszym rynku, że są wykorzystywane do obsługi wysokiej jakości sprzętu w samochodzie! Ale tak naprawdę czy koś z was jest aż takim melomanem, żeby szukać głębi dźwięku, super jakości odsłuchu itd.?
Takie radia muszą mieć z czym współgrać, mieć do czego przesłać sygnał dźwiekowy!
Uważam, że (jak na moje potrzeby) wystarczy radio Sony, JVC, Blaupunkt itd. + dobrze zrobione, zamontowane, dobre głośniki z przodu w drzwiach + jakiś wzmacniacz (nie za duży) no i mała skrzyneczka w bagażniku |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Kabar
|
Wysłany: 02-03-2005, 16:47
|
|
|
I słusznie. Ważne że Ci się podoba i ładnie gra.
Ale uwaga, łatwo się zarazić chorobą zwaną "Car Audio" po posłuchaniu instalacji w dobrze zrobionym aucie zawodniczym.
Ja kilka lat temu zachorowałem i niestety cierpi na tym moja kieszeń...
Miałem w poprzednim aucie (Renault 5 GTE) sprzęt który dużo przewyższał wartością sam samochód.
Właściwie nawet samo radio dorównywało.
Miałem radio Alpine CDA-7842R, głośniki przód Infinity 6500cs, wzmacniacz także Infinity 5004, suba na 25 cm głośniku JBL, okablowanie Oehlbach.
Grało przyzwocie. Miałem zrobione mocowania z MDFu a wysokotonówki były w słupkach. |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 02-03-2005, 18:36
|
|
|
Wiadomo, ze nie kazdy model jest idealny....Masz racje seria SH jest dobra-sam posiadam...Ale mialem kilka radyjek i wiem co i jak...Nie chodzi mi o to by obstawac przy JVC bo je posiadam...ale mialem akurat niejedna szanse by posluchac rozych marek i jesli chodzi o blaupunkta i Jvc to nie ma porownania-modele podobne parametrami.Wkazdym badz razie jest tak jak mowisz....wazne, ze Ci sie podoba...audiofilem nikt z nas tu nie jest wiec nie musimy miec czegos najlepszego... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|