|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Uno 1.0 CLIP - 2 cewki, pytanie |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-04-2007, 12:17 Uno 1.0 CLIP - 2 cewki, pytanie
|
|
|
W Uno mam silnik 1.0 CLIP, 2 cewki, wtrysk jednopunktowy, bez kopułki itp.
Na podobnej zasadzie działa silnik 1.4 czy 1.6 w naszych T/T.
Czy w tym silniku jest potencjometr położenia przepustnicy?
CPW dobry, nie wiem jak z MAP sensorem. Był wymieniany 2 lata temu. Jednak silnik ma takie objawy, że zaczynają mu się podnosić oborty, praca silnika zaczyna być nierówna, tak jak by nie "przepalał" - czuć niedopalone paliwo, dym ciemny z rury leci.\
Sprawdzałem co mogłem. Nie sprawdzałem tylko pompy paliwa, ale słychać, że chodzi, auto rozpędza się tak jak należy. Tylko czasami świruje po obrotach. Na zimno czy ciepło jak nie ma tych "swoich" objawów zapala ok. Jak mu coś pogorszy to z odpaleniem silnika praktycznie nie ma mowy.
Macie w swoich T/T potencjometr przepustnicy?
Acha po resecie kompa jest spokój. Pojeżdżę z 2 tyg. autem i znowu mu zaczyna odbijać. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|