|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Znowu... |
Autor |
Wiadomość |
szymon18a
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 98 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-02-2008, 09:57 Znowu...
|
|
|
Witam wszystkich,kolejny problem z moim tipolotem.Więc tak.Pojechałem do ciotki,pozniej wyszedłem no i ruszyłem.po chwili chce zmienić bieg na 2 a tu nic w końcu udało mi się go wrzucić.Teraz mam tylko 2,4 i wsteczny ze zgrzytem:/ Sam pedał zaczął chodzić inaczej i muszę go bardzo mocno w podłogę wcisnąć żeby wrzucić bieg.aha zauważyłem że jak wciskam pedał to mi silnik idzie lekko w dół.Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi |
_________________ Tipo 1.8 ie(835c2.000) |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-02-2008, 12:26
|
|
|
Po pierwsze rzuć okiem na mechanizm wodzikowi od skrzyni biegów. Czy nic aby się nie po rozłączało, głownie chodzi o cięgna w komorze silnika biegnące do skrzyni. Skoro mówisz że jak wysprzęglasz wóz silnik stawia opór to może być już sprawa samej skrzyni, co wiąże się z jej demontażem, oględzinami mechanizmu ewentualnie naprawy. Póki co pogadaj skrzynie z każdej strony pod kontem sterowania czy wszystko jest na swoim miejscu. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
ROMI72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 204 Skąd: Gryfice
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 18-02-2008, 19:02
|
|
|
Pierwsze co kolego sprawdz to poduszki pod skrzynią i pod silnikiem czy nie padły jeśli mowisz że po naciśnięciu pedalu sprzegla skrzynia ci idzie w dół
Pozdrawiam |
_________________ Fiat TIPO 1.4 /GAZ/Castrol gtx3 - sprzedany
Renault 19 1.4 Castrol GTX3 - sprzedany
Fiat Marea Weekend 1,6 16V |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:58
|
|
|
no! i poduszki i wodziki sprawdź! szkoda je rozwalić jak coś padło. wpierw dokładnie pooglądaj wodziki a potem się bierz za poduszki, możesz zaryzykować test na ręcznym ,tj zaciągasz ręczny, sprzęgło dajesz, wrzucasz 1kę i dajesz gaz u puszczasz a w zasadzie rzucasz sprzęgło na sekundkę byle nie zgasnął, tak parę razy, by szarpnąć autkiem, jakby się na tym ręcznym chciało wyrwać do przodu, a druga osoba ogląda silnik etc (maskę miej otwartą ); jak silnik ze skrzynią gonią sobie po całej masce a tak na poważnie zbyt latają to poduchy mogą być do D choć tego czasem nie widać; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|