|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
sonda lambda 1.6 ie 90 km |
Autor |
Wiadomość |
Monomach
Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 44 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-04-2010, 19:41 sonda lambda 1.6 ie 90 km
|
|
|
Ciekawa sprawa z sondą lambda mam auto z przełożonym silnikiem - oryginalnie był 159A5.046 (2.0 i.e.) , teraz jest 149C2.046 (1.6 i.e.) instalacja jest prawdopodobnie z silnika 2.0 - z komputera idą 2 kable białoniebieski i czarny. Białoniebieski jest na złączkę łączony z kablem zielonym wracającym do komputera, a czarny idzie do sondy. Sonda jest jednokablowa Boscha, jak ją wykręcałem była cała okopcona, wyskakuje kod błędu 45 - sonda lambda bogata mieszanka. Przeczyściłem wszystkie złącza, przeczyściłem sondę, teraz resetuję kompa. Jeżeli ktoś wie, to proszę o podpowiedź, czy jest zamontowana prawidłowa sonda, czy ktoś sobie zrobił niezłą przeróbkę, a jeżeli tak to jak powinno wyglądać prawidłowe połączenie do instalacji elektrycznej i jaka jest prawidłowa sonda w tym arcyciekawym modelu. Z góry dziękuję za podpowiedź.
P.S. Nie ja dokonywałem przekładki, nie powiadomił mnie o niej też poprzedni właściciel, zresztą nie powiadomił mnie także o kilku innych ciekawych usterkach, część usunąłem, z częścią powalczę dopiero latem. |
_________________ FSO 1500 1.5 L 87 r.(99-05),Caro 1.6 GLE 94 r.(05-09),Espero 1.8 CD 99 r.(07-10),Tipo 1.6 i.e. DOHC DGT GT 92 r. (10),Delta 1,8 LX 97 r. (10-12),Tempra 1.6 i.e. S.W. DGT 95 r. (od 10),156 1,8TS 99 r. (od 13) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|