|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektrycznie podnoszenie szyby - dead. |
Autor |
Wiadomość |
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-12-2006, 16:13 Elektrycznie podnoszenie szyby - dead.
|
|
|
Witam, od jakiegoś czasu miałem problem z szybą (przednia, od strony kierowcy). Jakieś odczuwalne luzy przy opuszczaniu i po powrocie na miejsce (tj podniesieniu do góry) szyba była lekko brudna od smaru w jednym miejscu. Dziś na dokładkę doszła zacinająca się klamka. Zdjąłem tapicerkę, odkleiłem tą plastikową folię i rozkręciłem przymocowaną tam blache. Nie mam pojęcia jak powinien być ułożony ten mechanizm od podnoszenia szyby. Ostatecznie straciłem pół godziny i nic nie zdziałałem a nawet jest gorzej bo szyba jest lekko opuszczona. Na szczęście mam owiewki więc tragedii nie ma, ale szyba nie działa.
W związku z tym jeśli ktoś ma fotke wnętrza drzwi bez osłaniającej folii i blachy pod nią bardzo prosiłbym o umieszczenie. Bardzo mi to pomoże, choć wygląda to tak jakby ten gruby drut przesuwający się miał być przytwierdzony do dolnej części drzwi do blachy a nie jest, coś czuję że się urwało... ze starości... i szyby już nie będzie. W każdym razie jeśli ktoś takową fotkę posiada (może być od drzwi pasażera, powinno być symetrycznie:D) to poproszę. Uniknę dzięki temu rozkręcania drugich drzwi (od strony pasażera w celu porównania) na zimnie bo garaż mam za wąski na takie działanie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Gaszek
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 38 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 27-12-2006, 10:03
|
|
|
witam
dolna częsc prowadnicy szyby jest przykręcana do dolnej części dzwi jedną srubką. łatwo znalezc w które miewjsce bo motwór jest kwadratowy. zaraz postaram się fotke zrobic
** Dodano: 27-12-2006, 10:12 **
o kur... zrobiłem ci fotki ale nie moge ich zamiescic na forum postaram ci sie je na meila przesłac |
_________________ Uwielbiam piękne samochody i szybkie kobiety |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
|
Wysłany: 27-12-2006, 10:17
|
|
|
No jeśli można to bardzo prosze, adres podaje w PW, z góry dzięki! |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 27-12-2006, 10:26
|
|
|
powinny dojsc masz tam zdjecie lewych i prawych drzwi, lewe to te bez sróby w prowadnicy(ale z nakrętką) sróby te łacza tez tą ochronna blache. pozdrowionka |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
|
Wysłany: 27-12-2006, 11:19
|
|
|
I ktoś mi powie że Kaliszak z Ostrowianinem sie nie dogada;-)
Wielkie dzięki kolego! Oczywiście klikam "Pomógł" pod Twoim postem.
Pozdrowionka! |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 27-12-2006, 11:35
|
|
|
Dzieki
a ostrów vs kalisz to chyba taki mit tylko jest pozdro |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
|
Wysłany: 27-12-2006, 15:02
|
|
|
"kibice piłkarscy" raczej tego za mit nie uznają D ale nie ważne.
właśnie wróciłem do domu i teraz szybka działa jak powinna (tzn prawie, latka robią swoje). W każdym razie bardzo mi pomogłeś, jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 27-12-2006, 18:23
|
|
|
polecam sie na przyszłosc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|