|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Drążki biegów! |
Autor |
Wiadomość |
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-03-2005, 09:42 Drążki biegów!
|
|
|
Mam takie zapytanie kto z was robił przegłuby drażków ? te kulki.Druga sprawa rozebrałem mieszek wczoraj i tam jest taka kólka biała w podłodze powina chodzić w gumie .Guma ta daje sprężystosc lewarka.Ta guma :tuk: umnie dawno padła i mam luźny lewarek tzn .ma luzy na boki.Biegi chodzą swietnie ale.. ten luz chce zrobić.Kto się orientuje jak to cennowo te czesci kosztują??? |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Tomuch
|
Wysłany: 08-03-2005, 19:47
|
|
|
drążki biegów kosztują około 50 zł sztuka ja kupowałem pół roku temu w serwisie fiata i tam były najtansze natomiast z tą białą kulką to ztób tak odkręć te dwie sruby co mocują tą kulke wyjmij tą gume i podłuż pod nią scisle dopasowaną do obudowy metalową podkładke grubość podkładki musisz dobrać niestety sam tak aby zlikwidowała luz na kulce potem to skręć i smigaj dalej ta kulka nie ma az takiego wpóływu na zmiane biegów ale drążki tak więc kup nowe |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-03-2005, 05:27
|
|
|
Wiesz co kulka biala może nie ma az takiego luzu ale tej gumy nie ma co ta kula w tym chodzi jest całkowicie skruszona i urwana myśle że to nadaje największy luzz .A czy do drażków nie ma samych przegłubików |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Tomuch
|
Wysłany: 09-03-2005, 12:53
|
|
|
drążki są tylko w całości a tą gume posukaj gdzieś na szrovcie od innego modelu |
|
|
|
|
Krystian
|
Wysłany: 13-03-2005, 11:18
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | Wiesz co kulka biala może nie ma az takiego luzu ale tej gumy nie ma co ta kula w tym chodzi jest całkowicie skruszona i urwana myśle że to nadaje największy luzz .A czy do drażków nie ma samych przegłubików |
Największy luz na drążku zmiany biegów daje łożysko umieszczone pod tą cyt.kulką białą" - kiedyś już o tym pisałem. Jedyny problem tkwi w tym, że do łożyska można dostać się chyba wyłącznie od spodu samochodu, a to wiąże się ze zdjęciem tunelu osłaniającego wydech od podłogi. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|